Ledigt jobb

Över-/spec.läkare inom kardiologi till Medicinkliniken, Halmstad

Sista ansökningsdag: 15 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Utöver de allmänkardiologiska uppdragen har medicinkliniken i Halmstad ett regionövergripande ansvar för perkutana koronara interventioner (PCI) och myocardscintigrafi. Öppenvården inkluderar bland annat klinisk fysiologi, pacemakermottagning, myocardscintigrafi och sviktmottagning.

Vi kommer nu att utvidga vår verksamhet ytterligare och söker dig som är intresserad av att bli en del av vårt team.

Arbetsbeskrivning

Vid tjänstgöring som överläkare/specialistläkare i kardiologi ingår sluten- och öppenvårdsarbete, kardiologisk bakjourstjänstgöring samt handledning av AT- och ST-läkare.
På Hallands sjukhus Halmstad ansvarar kardiologisektionen för 26 vårdplatser samt 6 HIA-platser. Kliniken har PCI-verksamhet med egen jourlinje och en separat kardiolog-bakjourslinje. Den klinisk fysiologiska avdelningen och pacemakerverksamheten ingår i kardiologsektionen, som också bedriver en omfattande öppenvårdsmottagning.

Sjukhuset har tillgång till modern utrustning för bland annat ekokardiografi, arbets-ekg, långtids-ekg, långtidsblodtryck samt kontroll av pacemaker/ICD. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns för hjärtsviktspatienter, kranskärlsjuka och patienter med förmaksflimmer.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete på Hallands sjukhus Halmstad med goda möjligheter till fortbildning och forskning.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi som är intresserad av både öppen- och slutenvårdsarbete. Förmåga att självständigt kunna utföra och bedöma ekokardiografi är ett krav. Du har god samarbetsförmåga, är kreativ samt har intresse för utvecklingsarbete. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 15 mars. Referensnummer HS 40/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

David Buchebner, Läkarchef

Telefon: 035-17 43 90

Peter Hårdhammar, Medicinsk ledningsfunktion kardiologi

Telefon: 035- 13 15 12

Eva Velebova, Medicinsk ledningsfunktion klinisk fysiologi

Telefon: 035- 13 15 11

Maria Åkvist, Hallands läkarförening

Telefon: 035-13 48 20