Ledigt jobb

Socionom sökes till Vuxenpsykiatrimottagningen, Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 29 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Arbetsbeskrivning

Som socionom på vuxenpsykiatrisk mottagning erbjuds du ett varierande arbete i nära samarbete med andra professioner. Stort fokus just nu är att utveckla behandlingsutbudet på grupp- och individnivå. Du är en viktig resurs i teamet utifrån din psykosociala kompetens och systemiska synsätt.

På mottagingen finns fyra team, två allmänpsykiatriska team, ett psykosteam och ett beroendeteam. Du kommer att arbeta i ett allmänpsykiatriskt team med psykosociala arbetsuppgifter på individ- och nätverksnivå. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av psykosocial kartläggning och behandlingsarbete såsom närståendestöd till vuxna och barn, nätverksarbete, samtal (stöd, kris) och suicidprevention.

Samverkan är en viktig del av arbetet, du handlägger och har god kännedom gällande lagstiftning och samhällets olika stödfunktioner för vuxna med psykiatrisk sjukdom. Även handledning och konsultinsatser kan förekomma.

Vuxenpsykiatriska mottagningen (VPM) Kungsbacka har ett upptagningsområde på ca 78 000 invånare och ansvarar för vård av patienter över 18 år i specialistpsykiatrins målgrupp som är personer med svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolära tillstånd, personlighetsstörning, neuropsykiatriska störningar, psykotiska tillstånd samt suicidalitet. Arbetet bedrivs i tvärprofessionella team, i samarbete med heldygnsvård, närsjukvård och kommun. Mottagingen har ca 40 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av psykosocialt arbete med patienter i specialistpsykiatrins målgrupp är meriterande för tjänsten. Meriterande är även erfarenhet och utbildning i barn- och nätverksarbete samt vana att arbeta med gruppbehandling.

Du är ambitiös och professionell i din roll och har patientens behov i tydligt i fokus för ditt arbete. Du har en helhetssyn på ditt arbete och en god samarbetsförmåga. Du har ett tydligt intresse för förbättringsarbete och tar ansvar för att utveckla verksamheten med patienternas behov som din utgångspunkt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B krävs för tjänsten.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 29 januari. Referensnummer PSH 6/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jenny Jobark Wiman, Avdelningschef

Telefon: 0767-782 409

Dragica Grahovac, Saco

Telefon: 073-302 15 43