Ledigt jobb

Projektledare med kunskap inom validering

Sista ansökningsdag: 31 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Vi arbetar med och genom andra för att förverkliga den halländska tillväxtstrategin som har som målsättning att skapa ett mer attraktivt, konkurrenskraftigt och inkluderande Halland. Ett viktigt område för Region Halland är regional kompetensförsörjning, där vi fått ett utökat uppdrag från 2018. Utöver att samverka tillsammans med kommuner, arbetsliv, utbildningsaktörer, statliga myndigheter m.fl. i arbetet, ska analyser och prognoser av privat och offentlig sektors behov av kompetens på kort och lång sikt arbetas fram. Tre fokusområden för arbetet har specifikt pekats ut, där ett fokusområde handlar om att bidra till att etablera effektiva strukturer för validering på regional nivå.

Validering
Validering är ett viktigt verktyg för livslångt lärande, för ökad anställningsbarhet och för en ökad rörlighet på arbetsmarknaden. Validering kan även ge behörighet till utbildning och bidra till effektivare utbildningsinsatser, en snabbare arbetsmarknadsetablering och en förenklad matchning. Det regionala utvecklingsarbetet för validering kan därmed skapa värde ur ett kompetensförsörjnings- och sysselsättningsperspektiv.

För att komma vidare i arbetet att etablera en effektiv struktur för validering på regional nivå ser vi behov av att reda ut vilken roll Region Halland bör ta som regionalt utvecklingsansvarig aktör och hur ett regionalt utvecklingsarbete för samverkan om validering kan byggas upp. Som stöd till arbetet har Valideringsdelegationen arbetat fram en vägledning som riktar sig till regionalt utvecklingsansvariga aktörer. Vägledningen innehåller fem processteg som är tänkta att arbetas igenom.

Vi söker därför en projektledare som under en projekttid arbetar igenom dessa processteg i syfte att skapa en effektiv struktur i Halland kring validering. En grupp med relevanta personer/aktörer, både internt och externt, behöver involveras i arbetet.

Arbetsbeskrivning

Du som projektledare kommer att vara placerad på Regionkontoret i Halmstad och ingå i ett team som arbetar med att skapa goda förutsättningar för det halländska näringslivet och olika utbildningsaktörer att utvecklas. I dina arbetsuppgifter ingår att leda och driva denna utrednings- och utvecklingsprocess tillsammans med relevanta aktörer. För att lyckas med detta krävs att du som projektledare är en skicklig samverkanspart och att du är bekväm med att leda utvecklingsprocesser i samverkan med olika aktörer. Du kommer samarbeta med andra avdelningar inom regional utveckling och med olika externa aktörer.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten skall ha akademisk utbildning och gärna arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Tjänsten kräver god kännedom om områden som validering, utbildningssystemet och näringslivets struktur. Du får gärna ha erfarenhet av att förbereda och driva projekt med många aktörer, liksom erfarenhet av utredningsarbete.

Vi letar efter dig som har ett stort intresse och kunskap inom validering och kompetensförsörjning. Du ska vara initiativtagande och det är viktigt att du kan arbeta självständigt. Du är en ansvarstagande och engagerad person som gärna tar dig an nya uppgifter, som är utåtriktad och utvecklar samarbete och stimulerar till och kan leda utvecklingsprocesser. Du är en god kommunikatör som uttrycker dig lättbegripligt i både tal och skrift. Arbetet kräver också en utvecklad känsla för att skapa och upprätthålla goda relationer. Din personlighet är alltså mycket betydelsefull eftersom du kommer att arbeta i en relativt liten arbetsgrupp med mycket eget ansvar samtidigt som du har många kontakter externt. Du kommer att behöva ett stort mått av kreativitet, ödmjukhet och drivkraft för att trivas och klara av att skapa resultat.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Visstidsanställning med tillträde 2018-09-01 till och med 19-12-15.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 maj. Referensnummer RK 24/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv

Telefon: 035-17 98 87

E-post: ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se

Pernilla Isaksson, Utvecklingsledare Kompetensförsörjning

Telefon: 035-179878

E-post: pernilla.isaksson@regionhalland.se

Kontakta Ingegärd Bengtsson för uppgift om fackliga företrädare , HR-partner

Telefon: 0725-01 13 20

E-post: ingegard.bengtsson@regionhalland.se