Ledigt jobb

Utvecklare Digital kompetens sökes till Regionbiblioteket, Halmstad

Sista ansökningsdag: 2 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I förvaltningen Kultur och skola finns verksamheterna Kultur i Halland, Munkagårdsgymnasiet, Katrinebergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola.

Arbetsbeskrivning

Inom Kultur i Halland bedrivs såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Kultur i Hallands utvecklingsområden är: dans, film, konst, kulturarv, kultur och hälsa, litteratur, musik, regionbibliotek, samt slöjd och konsthantverk. Vi arbetar också övergripande med kultur för barn och unga, fria kulturaktörer, kulturella och kreativa sektorn, samt med internationella frågor inom kulturområdet. Regionbiblioteksavdelningen består av sju personer och vi arbetar ofta övergripande med varandras frågor.

Ditt uppdrag innebär att tillsammans med folkbiblioteken i Halland utveckla bibliotekens digitala kompetens. Du kommer att ingå i det nationella nätverket kring Digitalt först - en treårig statlig satsning på digital kompetens (länk: )
Omvärldsbevakning inom området är en viktig del i ditt uppdrag. Ditt intresse, kunskap och engagemang inom digital kompetens innebär att du har förmåga att ligga steget före.

Tjänsten är placerad i Halmstad men man arbetar över hela regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har bred kompetens inom det digitala området; tillämpningar, applikationer, sociala nätverk och digitala plattformar. Vi ser gärna att du själv har varit drivande i metodutveckling. Vidare har du erfarenhet av att undervisa enskilt och i grupp.

En mycket god kommunikativ förmåga krävs för tjänsten, vilket innebär att förstå såväl bibliotekens behov som slutanvändarnas. Du kommer att fungera som en brygga mellan teknik och användning -med tyngdpunkt på det senare- vilket förutsätter att du har ett stort pedagogiskt intresse. Lyhördhet, vana vid samarbete samt förmåga att etablera goda relationer bedöms vara viktiga kvalifikationer för arbetet. Goda kunskaper i Officepaketet samt körkort erfordras för tjänsten.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 2 april. Referensnummer KS 4/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Maria Ehrenberg, Avdelningschef/Regionbibliotekarie

Telefon: 035-17 98 61

Linda Tillander, DIK

Telefon: 035-17 98 92