Ledigt jobb

Kurator till Ungdomsmottagningen, södra Halland med placering i Laholm

Sista ansökningsdag: 6 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hälsa och funktionsstöd består av handikappverksamhet, kvinnohälsovård och ungdomsmottagningar. Inom förvaltningen finns cirka 350 medarbetare. Med hjälp av medarbetarnas spetskompetens ges samordnade och professionella insatser över hela länet. Vi arbetar med fokus på att bevara och förbättra det friska hos hallänningarna. Genom vår samlade organisation skapar vi goda förutsättningar för samverkan, helhetssyn och ett gemensamt förhållningssätt i arbetet.

Ungdomsmottagningen är en verksamhet som arbetar med fysisk, psykisk och sexuell hälsa. Vi vänder oss till ungdomar i åldern 13 till och med 23 år. Verksamheten är HBTQ-certifierad och har ett normkritiskt förhållningsätt där bemötande och respekt gentemot både ungdomar och kollegor är en viktig hörnsten. På mottagningarna arbetar barnmorskor, läkare och kuratorer. Helhetssyn på ungdomens situation och sammanhang är grunden för det gemensamma teamarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som kurator på ungdomsmottagningen har du samtal kring psykisk, social och sexuell hälsa samt identifierar riskbeteende. Relationer, nedstämdhet, ångest och oro är exempel på vad ungdomar söker för. Samtal kring oplanerad graviditet och smittspårning ingår också i arbetsuppgifterna. Samtalen sker oftast enskilt men även tillsammans med partner/föräldrar. Ungdomsmottagningen har utåtriktat arbete gentemot bland annat skolklasser som du som kurator är delaktig i.

Arbetet kan komma att delvis förläggas på ungdomsmottagningen i Halmstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Steg 1-utbildning är meriterande. Utbildning i sexologi är en fördel. Erfarenhet av självständigt behandlingsarbete är önskvärt.

Du har ett genuint intresse av arbete med ungdomar samt förmåga och intresse av teamsamverkan. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 75%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 6 juni. Referensnummer ADH 55/17.

Övrigt

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Ramström , Avdelningschef

Telefon: 0708-70 48 80

Dragica Grahovac, Saco

Telefon: 073-30 21 543