Ledigt jobb

Är du Teknisk services nya Energiingenjör?

Sista ansökningsdag: 9 september Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionservice levererar servicetjänster till Region Hallands kärnverksamheter. Medarbetarna utför tjänster inom serviceområdena teknik, fastigheter, kost, städ, vaktmästeri, logistik, administration, utbildningar & event, upphandling, intranät, kommunikation och it/tele. Regionservice målsättning är att utveckla en effektiv och rationell service med hög kvalitet.

Teknisk services uppdrag är att sköta Region Hallands fastigheter och ge service till de verksamheter som är hyresgäster i dessa. Teknisk service ansvarar för drift och underhåll, både av byggnader och den yttre miljön för fastigheterna dygnet runt och har en långsiktig plan för underhåll. I specifika uppdrag ingår installation, drift och underhåll av för vården och övriga verksamheter viktig utrustning.

Vi är en värdeskapande partner inom stöd och service – en del i Region Halland.

Arbetsbeskrivning

Som energiingenjör kommer du att arbeta med att bygga upp energiarbetet på Teknisk Service, i nära samarbete med nuvarande medarbetare och Regionfastigheter. Du kommer att vara spindeln i nätet för energiarbetet och du kommer i ditt arbete ha många kontakter, både inom och utanför organisationen.

Du kommer att leda arbetet för energiteamet, som består av dig och två energitekniker. Dessa står för den dagliga energioptimeringen. I nära samverkan med Regionfastigheter kommer du att planera energiarbetet. Tjänsten är ny hos oss så det finns goda möjligheter för dig påverka hur uppdraget utformas.

Du får möjlighet att jobba med tekniskt avancerade byggnader där du kan bidra med din kompetens och därigenom stora möjligheter att själv utvecklas.

I tjänsten ingår att:
• Leda, strukturera och utveckla energiarbetet
• Kvalitetssäkra mätningar och analyser
• Planera energieffektiviseringsarbetet och ta fram förslag på åtgärder
• Vara expertresurs i energiarbetet. Vi tror att du är väl förtrogen med energiberäkningar, lönsamhetsberäkningar, upphandlingar och energieffektiviseringsåtgärder i fastigheter.
• Vara ordförande i energigruppen, vars syfte är att samordna energiarbetet mellan Regionfastigheter och Teknisk Service.
• Du kommer att vara ambassadör avseende energiarbete i hela Region Halland.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker tjänsten hos oss har en ingenjörsutbildning med energiinriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du bör ha arbetat några år med energifrågor i fastigheter. Du ska ha en förmåga att överblicka ett helt fastighetsbestånds energianvändning, till exempel för att hitta prioriterade åtgärdsområden. Du bör också ha en systemsyn på byggnadens energianvändning och vara förtrogen med alla delar av systemet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av energikartläggningar, av energiarbete inom vården och energiuppföljning. Region Halland använder Landlord för energiuppföljning.

B-körkort är ett krav.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är en god kommunikatör och uttrycker dig väl både i tal och i skrift. Ett systematiskt och självständigt arbetssätt är en förutsättning för arbetet, liksom förmågan att bygga förtroendefulla samarbeten. Vi tror att du är initiativrik och entusiasmerande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Halmstad, Varberg och Kungsbacka är möjliga placeringsorter.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 9 september. Referensnummer RGS 67/18.

Övrigt

Vi kommer att kalla till intervjuer fortlöpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jan Agbrandt, Avdelningschef, Teknisk Service norr

Telefon: 0340-48 24 70

Ulf Karlsson, Kommunal

Telefon: 035-17 45 50

Ingenjörsförbund finns representerade inom organisationen

Telefon: 035-17 45 50