Ledigt jobb

Verksamhetschef till Vårdcentralen Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 22 april Ansök nu

Vill du vara med och utveckla primärvården i Kungsbacka?

Vi söker nu en engagerad Verksamhetschef till Vårdcentralen Kungsbacka, som tillsammans med medarbetarna vill fortsätta att utveckla verksamheten. Vi söker dig som brinner för helheten inom den nära vården där patientsäkerhet och god arbetsmiljö står i fokus.

Möjligheterna för Vårdcentralen Kungsbacka är stora. Vårdcentralen är kommunens största med 14 000 listade och drygt 50 medarbetare. Här finns ett stort utbud av olika mottagningar. Utöver läkar- och distriktssköterskemottagning har vi bland annat sjuksköterskebaserade specialistmottagningar, BVC, beteendevetare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Placeringen på Hallands sjukhus Kungsbacka skapar stora möjligheter till utvecklande samarbete med sjukhusets specialistmottagningar, röntgen, dietist, fotvårdsterapeut, och apotek som finns i huset.

Vårdcentralen har en stabil och erfaren distriktsläkargrupp och flera utbildningsdoktorer, och är fullbemannad på läkarsidan. Vi satsar på ett teambaserat arbetssätt, där alla professioner på ett positivt och engagerat sätt bidrar till ett professionellt bemötande av våra invånare. Patientsäkerhet och god arbetsmiljö är centrala frågor och tillsammans vill vi fortsätta att utveckla den goda vård och stämning vi har på vårdcentralen. Hos oss ska vara roligt att arbeta och vara!

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för vårdcentralens verksamhet. Du ansvarar för att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer, och du arbetar för att vårdcentralen har en god tillgänglighet och är anpassad efter patienternas behov.

Viktiga frågor är rätt bemanning och att medarbetarna har rätt kompetens i förhållande till vårdcentralens uppdrag. I ditt uppdrag ingår ansvar för vårdcentralens budget, uppföljning och resultat.

Vårdcentralen tillhör verksamhetsområde Kungsbacka. Som verksamhetschef ingår du i områdets chefsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för helhetens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som verksamhetschef blir du en viktig del i det här arbetet inom Vårdcentralen Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av en chefsposition i offentlig förvaltning alternativt motsvarande privat verksamhet. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av primärvård och kunskap om intäktsbaserad och konkurrensutsatt verksamhet. I din chefsroll har du haft ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor samt lett en flerprofessionell arbetsgrupp.

Att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar är en viktig del för verksamheten. Vi söker dig som har erfarenhet av utvecklingsarbete och som ser möjligheter i att tillsammans med medarbetarna forma verksamheten för framtiden.

Som person har du en stor förmåga att skapa goda relationer med både patienter och medarbetare. Du utgår från ett kommunikativt ledarskap för att involvera, engagera och motivera dina medarbetare i såväl löpande vardagsfrågor som Närsjukvården Hallands strategiska utvecklingsområden.

Ur ett ledarperspektiv är du tydlig, lyhörd och prestigelös. Vi söker dig som är öppen för nya perspektiv, samtidigt som du har en egen riktning och inte är rädd att sätta gränser när det behövs. Vidare är du analytisk och har en fallenhet för att se och sammanfoga olika perspektiv till en helhet.

Om du vill fortsätta att arbeta patientnära på vårdcentralen utifrån din grundutbildning, ser vi detta som något positivt i den mån det finns utrymme. Vi vill främja möjligheten att upprätthålla specifika yrkeskompetenser inom ramen av chefsuppdraget.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 22 april. Referensnummer NSVH 75/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården och en Palliativ vårdavdelning. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. Det hälsofrämjande och patientnära arbetet står i fokus. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Magdalena Barkström, Tf områdeschef Vårdcentralen Halland

Telefon: växel 0340-48 10 00

För frågor om facklig företrädare vänligen kontakta Sara Enocson, HR Partner

Telefon: 070-871 33 57