Ledigt jobb

Vårdcentralen Falkenberg växer och söker nu ytterligare en leg psykolog

Sista ansökningsdag: 26 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna Vårdcentralerna samt Folktandvården. Närsjukvården är ett modernt ”vårdföretag” med offentligt ägande där målet är att ge vård för varje krona. För att lyckas satsar Närsjukvården på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö och på ständig utveckling av verksamheten.

Läs mer: www.regionhalland.se

Vårdcentralen Falkenberg är en trivsam och väletablerad vårdcentral med ett väl utvecklat psykosocialt team. För närvarande har ungefär 10 000 patienter valt att lista sig hos oss. Arbetsplatsen ligger centralt i Falkenberg vid Ätrans utlopp i havet och är lätt att nå via allmänna kommunikationer samt med bil. Välfungerande buss- och tågtrafik möjliggör pendling från Halmstad, Varberg och Kungsbacka, liksom från Göteborg.

I nuläget arbetar 4 psykologer och 2 kuratorer/psykoterapeuter med bedömning och psykologisk behandling för vuxna, barn och ungdomar på mottagningen. Vi arbetar utifrån flera olika behandlingsinriktningar såsom kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk psykoterapi, EMDR och interpersonell psykoterapi. Förutom individuella behandlingskontakter erbjuder vi mindfulnessbaserad gruppbehandling (MBCT), stresskola och internetbaserad KBT-behandling. Vår personalgrupp är ambitiös och arbetar aktivt med utbildning, metodutveckling och forskning.

För att öka tillgängligheten till psykologisk behandling för psykisk ohälsa utökar vi därför vår bemanning med ytterligare en psykologtjänst. Vi kan erbjuda spännande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas professionellt och en bra kollegial stämning. Förutom ovan nämnda yrkesgrupper arbetar distriktsläkare, sjuksköterska, distriktssköterska, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, underskötersköterska, medicinsk sekreterare samt rehab samordnare hos oss. Vi arbetar med patienten i fokus, med respekt för individen och har ett bra samarbete mellan professionerna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer främst att arbeta med individuell bedömning och psykologisk behandling av vuxna patienter på vårdcentralen. Behandling med ungdomar kan också bli aktuellt. Som psykolog i närsjukvården möter du en bred patientgrupp för bedömning och behandling.

Utöver individuella samtalskontakter kan arbetsuppgifter såsom att hålla i gruppbehandlingar, medverka i rehabteam och delta i mottagningens utvecklingsarbete bli aktuellt. Graden av dessa arbetsuppgifter avgörs i samråd utefter dina förutsättningar och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med gedigen klinisk erfarenhet och god kompetens inom diagnostik och psykologisk behandling. Tidigare erfarenhet av psykologiskt behandlingsarbete inom närsjukvården och/eller psykiatri är önskvärt. Psykoterapeutlegitimation och/eller utbildning inom relevanta psykoterapeutiska behandlingsmetoder såsom IPT, prolonged exposure, ISTDP, etc. är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, då vi gärna ser att du är självständig, initiativrik, noggrann och flexibel. Viktigt är också att du har en god känsla för service och att du har lätt för att samarbeta.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid / deltid. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 mars. Referensnummer NSVH 50/17.

Övrigt

Intervjuer och urval sker löpande under ansökningstiden och vi uppmuntrar er därför att ansöka skyndsamt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Helén Thorstensson, Vårdcentralschef

Telefon: 072-52 34 903

Martin Svensson, Leg. Psykolog

Telefon: 0346-56 323

Psykologförbundet nås via växeln

Telefon: 035-13 10 00