Ledigt jobb

Sjuksköterska inom Palliativa konsultteamet, Varberg/Falkenberg

Sista ansökningsdag: 30 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Palliativa konsultteamet (PKT) Varberg/Falkenberg är en del av Kliniken för Kirurgi och arbetar sjukhusövergripande. Totalt finns det 4 Palliativa konsultteam placerade i Halmstad, Falkenberg, Varberg samt Kungsbacka. Uppdraget är bland annat att bistå medicinskt personal i både öppen och sluten vård med sin spetskompetens vid komplicerade palliativa tillstånd i form av konsultationer och vid behov ta fullt ansvar för genomförandet av avancerade palliativa behandlingar. PKT ska även bistå kommunernas hemsjukvårdsorganisation och närsjukvården med rådgivning och även ta ansvar för mer komplicerade behandlingar.

Teamet arbetar konsultativt och erbjuder medicinskt, psykosocialt och existentiell stöd i samråd med ansvarig läkare och sjuksköterska inom såväl specialistsjukvård, närsjukvård som kommun. PKT ansvarar även för att medicinsk personal som arbetar patientnära får fortlöpande undervisning och uppdatering i dessa patientgruppers behov och symtombehandling. Teamet består av läkare, specialistutbildade sjuksköterskor och sekreterare i nära samarbete med kurator, psykolog, sjukgymnast, arbetsterapeut och sjukhuskyrkans personal. Tvärprofessionalitet är vår styrka!

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med patienter som är i behov av specialiserad palliativ vård genom stöd och råd per telefon, mottagningsbesök samt hembesök. Det finns ett nära samarbete med sjuksköterskorna inom hemsjukvården som är de som arbetar närmast patienten och närstående. Tillsammans med teamet bistår du medicinskt personal med konsultativa insatser, spetskompetens och råd till närsjukvården, slutenvårdsenheterna samt kommun. Vid behov tar du fullt ansvar för genomförandet av avancerade palliativa behandlingar samt deltar inför vårdplanering av palliativa patienter. Tillsammans med närsjukvården startar du upp den palliativa vården i hemmet och gör punktinsatser i hemmet då kvalificerad medicinsk kompetens krävs.

I uppdraget ingår även ett utbildningsuppdrag. Vi utbildar undersköterskor, sjuksköterskor och läkare både inom hemsjukvården, kommunen och på Hallands sjukhus inom den allmänna palliativa vården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för palliativ vård. Erfarenhet av arbete inom onkologisk verksamhet samt specialistutbildning med inriktning mot onkologisk eller palliativ vård är meriterande. B-körkort krävs för tjänsten, då fältförlagd verksamhet är en del av tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 75%.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Vikariat från och med den 1 maj 2018 till och med den 30 september.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 mars. Referensnummer HS 86/18.

Övrigt

I denna rekrytering utgår vi från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Elizabet Dijck, Avdelningschef

Telefon: 0738-54 84 90

Vårdförbundets expedition

Telefon: 035-13 13 39

Marita Sjögren, Vårdförbundet

Telefon: 035-14 60 58