Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till PIVA, Vuxenpsykiatrisk heldygnsvård, Varberg

Sista ansökningsdag: 19 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Nu söker vi en avdelningschef för PIVA som är en Psykiatrisk Intensivvårdsavdelning med akutmottagning och substitutionsmottagning och består av 8 vårdplatser. På enheten arbetar ca 40 sjuksköterskor och skötare. Det finns också läkare och kurator kopplade till avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som avdelningschef är ett omväxlande och dynamiskt arbete där du som chef förväntas leda enheten mot uppsatta mål med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du förväntas att tillsammans med MLA (medicinsk ledningsansvarig) och sektionsledare driva avdelningens utvecklingsarbete framåt. Som chef skapar och stödjer du en kultur som präglas av ständiga förbättringar med engagerade och motiverade medarbetare. Du förväntas att aktivt bidra till samverkan och samarbete med andra avdelningar inom kliniken och våra vårdgrannar vilket är en förutsättning för att vi skall lyckas skapa en bra heldygnsvård för våra patienter.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård. Erfarenhet från arbete som chef eller ledare, ledarskaps- och chefsutbildning samt erfarenhet från arbete inom psykiatriskheldygnsvård är meriterande för tjänsten.

En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapar du en väl fungerande vårdorganisation och ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Som ledare är du en förebild och normskapare och skapar delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Uppdraget utgörs av ett tidsbegränsat förordnande på fyra år som avdelningschef, med tillsvidareanställning i lämplig grundtjänst.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 19 augusti. Referensnummer NSVH 149/18.

Övrigt

Vi planerar att hålla intervjuer den 31 augusti. Om du har förhinder denna tid, kommer vi naturligtvis försöka att hitta en ny tid.

Det är meriterande om du har genomgått Region Hallands utvecklingsprogram för blivande chefer, Morgondagens ledare, eller motsvarande.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Magnus Oléni , Verksamhetschef Heldygnsvården

Telefon: 070- 346 37 57

Patrik Stöltenhielm, HR-partner

Telefon: 073- 40 59 031

Under veckorna 29-32 kontakta televäxel, 035-13 10 00, för att få kontakt med ersättare

Under veckorna 29-32 kontakta televäxel, 035-13 10 00, för att få kontakt med ersättare