Ledigt jobb

Controller till Ekonomiavdelningen, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 31 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Ekonomiavdelningen är en del av sjukhusets administrativa organisation och har som huvuduppgift att sköta sjukhusets budget-, uppföljnings- och bokslutsarbete men också allt arbete med businessintelligens inom Hallands sjukhus. Avdelningen består av controllers med högskoleutbildning. Avdelningen är stöd både för sjukhusledningen och verksamheten i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Avdelningen är mycket utvecklingsfokuserad med flera projekt och system för att förbättra planering och uppföljning.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att vara ekonomistöd åt ett flertal verksamhetsområden i all ekonomihantering, fokus är på analyser och prognoser för att stödja chefer i de ekonomiska konsekvenserna av olika beslut. Hallands sjukhus arbetar sedan flera år med en strukturerad produktions - och kapacitetsstyrning (PKS). Region Halland har huvuddelen av löpande redovisning i ett gemensamt administrativt center.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi. Tjänsten kräver goda kunskaper i Microsoft Office produkter och erfarenhet av rapport-/analysverktyg, tex Qlikview eller motsvarande.

För att vara framgångsrik i rollen är du drivande, strukturerad och analytisk och du kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade sammanhang. Du är en kommunikativ person med god servicekänsla. Vidare kan du arbeta såväl självständigt som i team och har ett proaktivt förhållningssätt. Det är viktigt för dig att leverera i tid och med god kvalitet. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi värderar dina personliga egenskaper högt och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 augusti. Referensnummer HS 218/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonny Eriksson, Biträdande ekonomichef

Telefon: 072-74 24 213

Jouko Vanhala , Ekonomichef

Telefon: 035-13 10 22

Åsa-Maria Petersson, Controller, CR

Telefon: 035-13 11 21