Ledigt jobb

Överläkare till Avd.22, Vuxenpsykiatrisk heldygnsvård/Dagsjukvård, Varberg

Sista ansökningsdag: 8 april Ansök nu

Är du specialist inom psykiatrisk vård och söker ett arbete där du får vara med och utveckla? På psykiatriska heldygnsvården i Varberg har vi i dagsläget ett flertal fastanställda överläkare med mångårig erfarenhet på kliniken och en stor drivande ST-grupp. Vi söker nu en person som kan bidra med sin kunskap och kompetens samt stötta upp vår redan befintliga arbetsgrupp! De läkare som kommer till oss brukar påtala att vi har en god stämning, något vi håller med om och är stolta över. Nu hoppas vi att du vill bli en av oss!

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Den 1 mars 2018 öppnade vår allmänpsykiatriska vårdavdelning med nytt uppdrag på kliniken i Varberg. Avdelningens nya uppdrag består av tre delar - heldygnsvård, dagsjukvård och mobilt team.

• Heldygnsvård – åtta allmänpsykiatriska vårdplatser. Vårdplan upprättas av teamet tillsammans med patienten utifrån diagnos, inläggningsorsak och behov.

• Dagsjukvård – planerad start hösten 2018. Dagsjukvård kommer att erbjudas de patienter som vårdats på avdelningens egna heldygnsvård, men även patienter från våra övriga vårdavdelningar eller från psykiatrisk öppenvård kan remitteras till dagsjukvården. Patienter från psykiatriska öppenvården som deltar i dagsjukvård har kvar sin ansvariga läkare i öppenvården. Dagsjukvården kommer huvudsakligen att bedrivas av omvårdnadspersonal och paramedicinare, och fokus kommer att ligga på psykoedukation, färdighetsträning, fysisk aktivitet, socialt stöd samt samverkan med öppenvård, kommun och närstående.

• Mobilt team – Erbjuds särskilt vårdbehövande patienter som vårdats på avdelningen. Avdelningens mobila team erbjuder hembesök för stödsamtal efter samverkan med öppenvården enligt SIP. Patienterna har sin fasta läkarkontakt i öppenvården. Mobila teamet kan ses som ett tillägg till dagsjukvård alternativt ersättning för dagsjukvård för de patienter som har svårt att fungera i grupp.

För utförliga information se länken:
http://www.regionhalland.se/vard-halsa/hitta-din-vard/psykiatriska-kliniken-varberg/

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation med patienten i centrum, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan.

Du kommer att tjänstgöra som ansvarig överläkare på vårdavdelningen och ha ett tätt teamsamarbete med övrig personal. Vidare kommer du även att inneha rollen som medicinsk ledningsansvarig (MLA) för enheten. Det innebär bl.a. att du kommer att ha det samlade medicinska ansvaret för avdelningens heldygnsvård samt dagsjukvård och att den vård som erbjuds är utifrån gällande vårdprogram och riktlinjer. MLA uppdraget innebär även att du förväntas ha ett nära samarbete med avdelningschefen i utvecklingsfrågor.

Då vi är en klinik som satsar mot framtiden är handledning av underläkare, AT- och ST-läkare en central del av arbetet. Din egen kompetensutveckling är viktig och den planeras ihop med läkarchefen. Vi har också ett utvecklat samarbete med VG-regionen i utbildningsfrågor. I arbetet ingår tjänstgöring i vår bakjourslinje i Varberg. Som överläkare deltar du även i dagbakjourslinjen samt i konsultarbetet gentemot de somatiska klinikerna vid Hallands Sjukhus Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Du ska vara intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor och ha ett brett psykiatriskt intresse.

Som person är du målmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt. Vidare har du goda ledaregenskaper och god förmåga att kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du värderar evidens och sätter den i sitt sammanhang avseende klinisk erfarenhet och praxis. På avdelningen arbetar du i team med sjuksköterskor, skötare och kurator varför god samarbetsförmåga är väldigt viktig. Intresse i utbildningsfrågor och pedagogiskt engagemang är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 8 april. Referensnummer PSH 32/18.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har cirka 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Louise Brattström Stolt , Läkarchef

Telefon: 0768-53 49 39

E-post: Louise.Brattstrom-Stolt@regionhalland.se

Björn Söderström, Hallands läkarförening

Telefon: 0340-48 10 00 (vxl)