Ledigt jobb

Vill du bli vår specialist på rörlig bild?

Sista ansökningsdag: 4 maj Ansök nu

Region Halland är inne i en spännande utveckling för att bättre möta framtidens krav inom kommunikationsområdet. I vårt arbete med varumärkesplattformen och att ställa om till digitalt har vi identifierat nya kompetensbehov. Vi söker därför dig som vill bygga nytt tillsammans med oss, i en organisation med alltmer teambaserade arbetssätt och med stor bredd.

Tjänsten som kommunikationsspecialist med inriktning rörlig bild är placerad på Regionkontoret, Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer – de flesta med placering i Halmstad. Vi arbetar på våra förtroendevaldas uppdrag med att utveckla hälso- och sjukvård samt den regionala utvecklingen.

I Halland tror vi att vi når bättre resultat om vi arbetar tillsammans.
Som specialist på rörlig bild ingår du i olika team som jobbar processorienterat och där vi bidrar med olika perspektiv för att lösa uppdragen tillsammans med verksamheterna och invånarna.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kommunikationsspecialist med känsla för hur film/rörlig bild kan skapa effektiv kommunikation utifrån regionens mål och syften. I uppdraget ingår att skapa inslag för publicering i olika kanaler för att nå rätt målgrupp. Det kan handla om att göra intervjuer, videoreportage om våra verksamheter men även rena instruktionsfilmer eller informationsfilmer. Du kommer också att livesända mindre och större möten i våra olika kanaler. Du kopplar skickligt ihop film med vårt grafiska manér och text eller annan inramning. Det är önskvärt att du även kan ta stillbilder samt ta fram och hantera animerad film.

I ditt uppdrag ingår även att:
• ansvara för arbetet med film inom organisationen.
• omvärldsbevaka filmområdet.
• utbilda övriga kommunikatörer i mindre filmuppdrag.
• bevaka och föreslå relevanta tekniska investeringar.

Som kommunikationsspecialist är du knuten till teamet som arbetar med alla typer av innehåll för våra digitala och analoga kanaler. Du arbetar nära beställare, kommunikationsstrateger, skribenter och verksamhetsföreträdare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom kommunikation, journalistik, marknadsföring eller liknande. Du har utbildning och erfarenhet av att arbeta med film som kommunikationsform och skapa filminnehåll till olika kanaler. Det är viktigt att du har god förståelse för filmens styrkor och svagheter i ett kommunikationssammanhang och hur man skapar film som ger effekt. Du kan se hur film kan vara ett alternativ där andra informationssätt har föreslagits. Vidare ser vi att du har såväl teknisk som kommunikativ kunskap och erfarenhet av filmarbete. Du behärskar filmproduktion från ax till limpa; storyboard, manus, speakerröst, intervju, klippning, effekter, film- och ljudredigering med mera.

Du har arbetat med postproduktion i Adobe Premiere Pro och Adobe Audition (eller likvärdiga program). Det är önskvärt att du har arbetat med livesändningar i olika grad av komplexitet – från enkla sändningar direkt med mobilen till mer avancerade sändningar med i livesändningsprogram som OBS Studio eller Wirecast. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift, krävs för tjänsten.

Du har ett starkt eget intresse för filmmediet och följer utvecklingen på området. Som person är du prestigelös, serviceinriktad och tar ansvar för resultatet tillsammans med det team du löser uppgiften med. Du trivs i ständig utveckling, med att dela med dig av din kunskap och i sällskap med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 4 maj. Referensnummer RK 10/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Johanna Wiechel-Steier, Kommunkationsdiretör

Telefon: 070-082 22 14

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Majlis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00