Ledigt jobb

Verksamhetscontroller till Hallands Sjukhus, Varberg/Halmstad

Sista ansökningsdag: 31 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar. En annan viktig faktor för att nå de goda resultaten är att ha en god planering så att rätt resurser finns på plats i rätt tid för att kunna ge patienterna vård av god kvalitet. För att nå detta behöver vi skapa en tydlig bild av behoven, vad som ska göras, vilken kvalitet som skall uppnås och vilken kapacitet och kompetens som finns.

Område 1, som omfattar fyra kliniker med medicinska specialiteteter inklusive akutmottagningarna, söker nu dig som är entusiastisk och gillar utmaningar samt har ett sinne för ordning och struktur till en tjänst som verksamhetscontroller hos oss. Du kommer tillsammans med vårdutvecklare, assistent, HR-partner och ekonomicontroller att ingå i staben för Område 1 och förväntas arbeta i nära samarbete med dessa. Du förväntas också arbeta nära linjecheferna inom Medicinklinikerna, Infektionskliniken och akutmottagningarna. Du ingår i ledningsgruppen på områdesnivå samt på kliniknivå och är underställd områdeschefen. Du ingår i nätverk och samverkar med representanter från ekonomiavdelningen, personalavdelningen samt övriga områdescontrollrar.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetscontroller för Område 1 kommer du bland annat att:

• Tillsammans med din kollega driva och stödja arbetet med produktions- och kapacitetsplanering med uppföljning, målvärden, analys och åtgärder.
• Aktivt delta i framtagande av produktionsbudgetunderlag och resursplaneringsunderlag i dialog med chefer, HR, EA och planeringsfunktionen.
• Medverka vid beräkningar och ta fram underlag och analys med syfte att fungera som verktyg för ledning och styrning i utvecklings/förbättringsarbeten, processer och projekt.
• Stödja och bidra med analys och förståelse av resultat i verksamheterna via områdes- och klinikledningsmöten.
• I samråd med områdeschef och i samarbete med övrig stab svara för samordning gällande verksamhetsplanering, måluppföljning, bokslut samt ledningens genomgång.
• I samråd med områdeschef och i samarbete med vårdutvecklare svara för och bidra i samordning av arbete med projekt, utveckling, kvalitet och patientsäkerhetsarbetet inom området, framförallt med inriktning mot planering, analyser resursplanering och processutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som förstår de stora och komplexa utmaningar som vården står inför och som vill vara med oss i arbetet med att möta dessa utmaningar samtidigt som vi fortsätter förbättra våra resultat.

Du har en högskoleutbildning och en dokumenterad fallenhet för arbete med siffror, kalkyl, statistik, analys, logistik och/eller utvecklingsarbete. Du bör ha god förståelse av vårdverksamhet och dess villkor. Erfarenhet av produktions- och kapacitetsplanering samt att självständigt kunna arbeta med analyser är ett plus. Du som har arbetat med resursoptimering och förbättringar av processer i komplexa verksamheter röner särskilt intresse.

Du trivs med att arbeta självständigt samt att prioritera, driva och lägga upp det egna arbetet under stort eget ansvar. Som person är du kreativ och lösningsfokuserad och du har en pedagogisk ådra som gör att du har förmåga att förklara komplexa samband. Du gillar att arbeta i team och i samverkan med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 augusti. Referensnummer HS 220/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Carina Forsberg, Områdeschef

Telefon: 070-870 45 71