Ledigt jobb

Hjälpmedelskonsulent till Hjälpmedelscentrum, Halmstad

Sista ansökningsdag: 19 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Inom Hjälpmedelscentrum finns en samlad och bred kompetens såväl medicinskt som tekniskt. Uppdraget innebär att genom utprovning, anpassning, och underhåll av hjälpmedel underlätta vardagen för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med såväl information, utbildning, utprovning, inköp, lagerhållning, rekonditionering och teknisk service av hjälpmedel. Verksamheten omfattar hela länet.

Arbetsbeskrivning

Som hjälpmedelskonsulent arbetar du bland annat med att:
• Ge generell och individuell rådgivning i ärenden som rör hjälpmedel
• Bistå förskrivare vid utprovningar och specialanpassningar
• Ansvara för sortimentsarbetet, vilket bland annat innebär marknadsbevakning samt att vara delaktig i upphandling av hjälpmedel
• Informera och utbilda inom hjälpmedelsområdet
• Ansvara för framtagande av underlag till de regionala hjälpmedelsanvisningarna

Vi erbjuder en god uppstart med inskolningsperiod. Även mentorskap med erfaren kollega erbjuds.

Placeringsort Halmstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut alternativt legitimerad fysioterapeut med bred erfarenhet av hjälpmedelsbedömningar och utprovningar.

För att lyckas och trivas i rollen som hjälpmedelskonsulent krävs ett utpräglat servicetänkande, ett gott bemötande, lyhördhet och ett konsultativt förhållningssätt, allt utifrån kundens behov. Du ska vara skicklig i att tillämpa förskrivningsprocessen för hjälpmedel.

Arbetet som hjälpmedelskonsulent är självständigt och du styr i stor utsträckning din egen planering, vilket kräver god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Du kommer även att ha mycket samarbete med övrig personal inom verksamheten, vilket ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du har även grundläggande datorkunskaper, meriterande är erfarenhet av datorsystemen web-SESAM och VAS.

Körkort B är ett krav. Arbetet kräver resor i tjänsten då hjälpmedelscentrum har enheter både i Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 19 augusti. Referensnummer ADH 73/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Helene Lönn, Saco

Telefon: 0104-76 19 30

Linda Skantz, Avdelningschef

Telefon: 0722-46 20 74

Lars Nilsson, Hjälpmedelskonsulent

Telefon: 035-16 43 07