Ledigt jobb

Pensionshandläggare sökes till Gemensam Administrativ Service, Halmstad

Sista ansökningsdag: 1 juli Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Gemensam administrativ service (GAS) ska leverera vissa administrativa tjänster inom områdena ekonomi, PA och lön samt utveckling och verksamhetsstöd för regionens IT-system inom området. Vårt arbete ska präglas av kundfokus och kvalitet. Gemensam administrativ service ska aktivt och i dialog med våra kunder arbeta med att följa upp och utveckla våra tjänster. Genom spetskompetens i kombination med effektivitet och service är GAS ett stöd till förvaltningarna inom Region Halland.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta på Personal- och löneavdelningen på Gemensam Administrativ Service (GAS). Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inriktade mot pensioner och du kommer att arbeta med support, råd och stöd till regionens medarbetare i frågor som rör pension.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
• Ha dialog med regionens medarbetare, ge support och råd i pensionsfrågor

• Hantera regionens kontakt med KPA och Pensionsvalet i frågor rörande tjänstepension och löneväxling

• Kvalitetssäkra och registrera uppgifter i vårt personaladministrativa system utifrån skriftliga och elektroniska underlag, från personalansvariga chefer/motsvarande

• Samarbeta med och stödja arbetsledare i personal- och lönefrågor

• Skriva intyg och lämna upplysningar till olika myndigheter

• Medverka i det systematiska förbättringsarbetet av kvalitet och säkerhet i anställnings- och löneprocessen

Kvalifikationer

Du bör ha en för arbetet relevant utbildning, exempelvis examen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av konsulterande personalarbete med tyngdpunkt på pensioner.

Som person är du driven, engagerad och positiv. Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och har förmåga att prioritera. Du är pedagogisk, bra på att uttrycka dig i tal och skrift samt har vana från MS Office. Kunskaper i det personaladministrativa systemet Personec är meriterande.

För att lyckas i rollen som pensionshandläggare krävs vana att arbeta självständigt och förmåga att ge service. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 1 juli. Referensnummer RGS 57/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Regionservice levererar servicetjänster till Region Hallands kärnverksamheter. Medarbetarna utför tjänster inom serviceområdena teknik, fastigheter, kost, städ, vaktmästeri, logistik, administration, utbildningar & event, upphandling, intranät, kommunikation och it/tele. Regionservice målsättning är att utveckla en effektiv och rationell service med hög kvalitet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anne Jönsson, Avdelningschef

Telefon: 072-985 25 25

Sandra Malmgren, Saco

Telefon: 073-303 04 93

Majlis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00