Ledigt jobb

Avdelningschef till Färdtjänstavdelningen, Falkenberg

Sista ansökningsdag: 3 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

I Region Halland utför Färdtjänstavdelningen myndighetsutövning på uppdrag av Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholms kommuner. Avdelningen handlägger ansökningar om färdtjänst och riksfärdtjänst för invånarna i dessa kommuner. Handläggning sker genom hembesök, telefonkontakt eller besök på avdelningens kontor i Falkenberg. Färdtjänstavdelningen är också ute och informerar om verksamheten till olika externa intressenter exempelvis inom vården och handikappföreningar. Avdelningen har ett nära samarbete med Hallandstrafikens kundcenter, där invånarna bokar sina resor. Samverkan sker med kommunerna samt med externa nätverk. Avdelningen består av åtta medarbetare i funktioner som handläggare och assistenter.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som avdelningschef för Färdtjänstavdelningen ingår att ha verksamhetsansvar gällande kvalité, produktion och tillgänglighet. I det ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Du kommer att driva och utveckla enheten utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Likaså kommer du att delta i olika nätverk och kommer också att arbeta med regionala och nationella uppdrag. En viktig del i chefsuppdraget är också att samverka med våra samverkanspartners och brukarorganisationer.

I denna anställning kommer du att kombinera chefsuppdraget med att även till viss del arbeta med handläggningsuppgifter i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning eller det som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Tidigare chefserfarenhet eller erfarenhet av arbete i ledande ställning är meriterande. Även erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete, samt frågor kopplade till infrastruktur och kollektivtrafik är meriterande.

Du har förmåga att tillvarata och utveckla kunskap och kompetens hos medarbetarna. Vi förutsätter också att du har förmågan att samverka och skapa nätverk. Eftersom även arbete med handläggningsuppgifter till viss del ingår så ser vi gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning eller annan kvalificerad handläggning i tidigare tjänst.

Som person tror vi att du har god förmåga till lyhördhet och helhetssyn samt är trygg i din profession. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

God datorvana och goda datorkunskaper är en förutsättning. B-körkort ses som en fördel i detta arbete.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 3 juni. Referensnummer ADH 52/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Kenth Ahlin, Verksamhetschef

Telefon: 073-202 39 28

Jonas Karlsson, HR-partner

Telefon: 0729-69 51 88

Eva Nestius, SACO

Telefon: 0346-562 60