Ledigt jobb

Leg. arbetsterapeut till Resurscentrum för kommunikation Dako, Halmstad

Sista ansökningsdag: 4 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Resurscentrum för Kommunikation Dako ingår i Hälsa och funktionstöds basenhet Kommunikation och är en länsövergripande verksamhet. Dako är ett resursteam för förskrivare när det gäller frågor som rör kommunikationshjälpmedel. Teamet medverkar vid utredningar, utprovningar och uppföljningar av kommunikationshjälpmedel. Anpassningar, installation och underhåll av dessa hjälpmedel, samt förskrivning och utprovning av alternativ telefoni ingår också liksom kurser och temadagar för personal. I verksamheten ingår också Datateket som vänder sig till personer som ligger före läs- och skrivnivå. I teamet som har lokaler i Halmstad och i Varberg ingår arbetsterapeut, tekniker, logoped och pedagog. Teamet har ett nära samarbete med hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelscentrum.
Läs mer om Dako på vår hemsida www.regionhalland.se/dako

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut i teamet kommer du att bidra med arbetsterapeutisk kompetens vid utprovningar av kommunikationshjälpmedel och styrsätt till dessa. Tillsammans med övriga i teamet är du rådgivare till förskrivare av kommunikationshjälpmedel. Du kommer också att delta i undervisning vad gäller kommunikationshjälpmedel till brukare, personal, förskrivare och anhöriga.
Din placering blir i Halmstad men med länet som arbetsfält. Utprovningar kommer att göras både i Halmstad och i Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete som arbetsterapeut inom liknande verksamhet är meriterande. Datorkunskap är ett krav. Eftersom en del utprovningar sker i brukarens närmiljö är körkort ett krav.

Vi söker en medarbetare med engagemang, drivkraft och förmåga att samarbeta. Du ska vara intresserad av teknik och vara van datoranvändare. Du ska ha ett pedagogiskt förhållningssätt och trivas med att arbeta i team i nära samarbete med kollegor. Du ska självständigt kunna planera och genomföra ditt arbete och ha viljan att arbeta flexibelt mot de mål vi tillsammans har satt upp för verksamheten. Du måste ha ett stort intresse för att arbeta med människor, både individuellt och i grupp samt ha förmågan att se möjligheter istället för hinder. Du är öppen och inte rädd för att ge och ta emot feedback. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast. Vikariat t.o.m. 2019- 04-30 med möjlighet till kortare förlängning.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 4 februari. Referensnummer ADH 5/18.

Övrigt

I denna rekrytering kommer vi att hålla intervjuer den 16/2 på Dako i Halmstad.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Kalén, Avdelningschef

Telefon: 0706-78 18 08

Pernilla Harrysson, Arbetsterapeut

Telefon: 070-513 66 43

Katarina Bonfré, Saco

Telefon: 0340-48 16 56