Ledigt jobb

Sjuksköterska natt till avd 24 beroendevård och tillnyktringsenhet, Varberg

Sista ansökningsdag: 31 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Vill du vara med och fortsätta utveckla beroendevården i Halland?

Avdelning 24 är en del i beroendevårdkedjan i Halland, som drivs av Region Halland och länets kommuner. Enheten öppnade hösten 2016 och är en heldygnsavdelning på Hallands Sjukhus Varberg. På avdelning 24 tar vi emot beroendepatienter med eller utan psykiatrisk samsjuklighet för utredning och behandling. Vi har både akuta och planerade inläggningar. Avdelningen har 12 vårdplatser. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, vårdsamordnare, kurator och psykolog. Avdelningens uppdrag är att erbjuda tillnyktring, abstinensbehandling, nedtrappning av läkemedel och motivationshöjande behandlingar. I uppdraget ingår även att tillsammans med patienten och dennes nätverk och berörda samarbetspartners (t.ex. beroendeöppenvårdsteam, socialtjänst, primärvård, brukarorganisationer) erbjuda en god planering inför utskrivning. Brukarorganisationerna finns nära verksamheten och patienter och personal har möjlighet att samverka med dem på plats.

I anslutning till avdelningen ligger TNE (Tillnyktringsenheten) som har 4 platser. TNE öppnade i maj 2018 och är en lättillgänglig väg till vård för den som vill bryta sitt missbruk. TNE är en mottagningsverksamhet för berusade och påverkade personer som söker vård själva eller som omhändertagits av polis. Uppdraget för TNE är tillnyktring under tillsyn. Motiverande samtal, information och stöd erbjuds alla som vistas på TNE. Möjlighet finns att efter tillnyktring bli bedömd av läkare för fortsatt vård inne på avdelning 24.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter som nattsjuksköterska hos oss kommer bland annat att bestå av somatisk och psykiatrisk omvårdnad, arbetsledning, omvårdnadsdokumentation, läkemedelshantering och patientsamtal. Samma personalstyrka bemannar avdelningen och TNE. På TNE görs bedömning av nya patienter med hjälp av RETTS-triagering. Det finns stora möjligheter för dig att vara med och påverka och tillsammans med dina kollegor från olika professioner utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning i psykiatri är meriterande. Erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom beroendevård är meriterande.
Vi söker dig som är intresserad av och vill vara med och fortsätta utveckla den beroendepsykiatriska vården. Teamsamarbete inom avdelningen med patienten i fokus och ut mot andra samarbetspartners är en viktig del av arbetet. Därför behöver du ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 maj. Referensnummer PSH 64/18.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Observera att vi tillämpar löpande urval och tillsättning i denna rekrytering och därför önskar din ansökan snarast.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Henrik Erling, Avdelningschef avd. 24

Telefon: 0729-61 26 28

Alexandra Johansson, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 01 80