Ledigt jobb

Sjuksköterska till BUP-linjen Varberg, Psykiatrin Halland

Sista ansökningsdag: 3 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare hos oss svarar du för den första kontakten med alla nya patienter i länet och skapar kontinuitet i behandlingskontakternas inledande skede. Tillsammans med övriga medarbetare inom BUP-linjen kommer du att ta emot första samtal från familjer som eventuellt är i behov av stöd från barnpsykiatrin. Du kommer att genomföra strukturerade telefonintervjuer av typen Brief Child and Family Phone Interview (BCFPI) med familjerna och på så sätt skapa ett underlag för bedömning/behandlingsarbetet vid länets fyra öppenvårdsmottagningar. Du administrerar BUP-kontaktens inledande skede och bokar besök på mottagningarna i samråd med patienten. Om du i samråd med medicinskt ansvarig bedömer att familjens fråga inte hör till barnpsykiatrin, hänvisar du vidare till andra vårdgivare. Telefonrådgivning ingår som en del av kontakten med familjerna. Du har hjälp av BUP-klinikens medarbetare i ditt bedömningsarbete och kommer att få särskild utbildning i BCFPI bedömningsmetodiken. Återkommande handledning med en av barnpsykiatrins verksamhetsutvecklare ingår som en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kännedom om samhällets resurser för barn, ungdomar och deras familjer. Du har kunskap om barn och ungdomars psykiska hälsa och ohälsa. Du har ett professionellt och konstruktivt sätt att bemöta patienter. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, eftersom tjänsten innebär mycket samverkan så väl internt med länets öppenvårdsmottagningar och externt med andra aktörer så som socialtjänst, primärvård och skolhälsovård. Du kan hantera perioder av hög arbetsbelastning på ett bra sätt och är van vid datorn som ett arbetsredskap. Det är en fördel om du har ett intresse av administration. Du som söker tjänsten ska vara legitimerad sjuksköterska och får gärna ha vidareutbildning i psykiatri. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 3 april. Referensnummer PSH 37/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Intervjuer och urval sker löpande under ansökningstiden och vi uppmuntrar er därför att ansöka skyndsamt.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Stefan Lemón, Verksamhetschef

Telefon: 0706-65 17 64

Katarina Lilja, Samordnare BUP-linjen

Telefon: 0727-08 22 98

Annika Sjöberg, Vårdförbundet

Telefon: 035-13 44 26