Ledigt jobb

2 kliniska lektorer i omvårdnad sökes till FoUU Halland, Regionkontoret

Sista ansökningsdag: 31 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst – för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

FoUU Halland har ett regionalt uppdrag och består av 3 avdelningar: Utbildning, Forskning och Utveckling, samt Medicinsk Information och Bibliotek. Verksamheten utgår ifrån två utbudspunkter: Varberg och Halmstad.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är sjuksköterska, forsknings- och utbildningsengagerad, och intresserad av att som klinisk lektor vara med och fortsätta att utveckla området omvårdnad och den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) för sjuksköterskor på grund- och avancerad nivå i Region Halland (RH).

Inom VFU uppdraget kommer du att arbeta tillsammans med en regional studierektor för RH och studierektor vid Högskolan Halmstad (HH), kliniska lektorer, VFU lärare och sjuksköterskor, samt ca 60 huvudhandledare inom hälso- och sjukvården.

Att vara anställd som klinisk lektor inom en region är unikt i Sverige. Som klinisk lektor vid FoUU Halland har du ett övergripande, regionalt ansvar för utveckling av den pedagogiska kvalitén och forskningsanknytningen av VFU. VFU-uppdraget sker utifrån en väl utvecklad handledningsmodell i nära samverkan med hälso- och sjukvårdens förvaltningar och Akademin för Hälsa och Välfärd (HH). Sedan 2010 ingår kliniska lektorer i omvårdnad i FoUU Hallands organisation inom uppdraget VFU, och genomförs i nära samverkan med HH. RH tar idag emot ca 480 studenter/termin under deras VFU.

Som medarbetare inom FoUU Halland ingår även i ditt uppdrag att stimulera, initiera och handleda verksamhetsanknutna utvecklings- och forskningsprojekt. Egen forskning är ett krav och utgör 20 % av tjänsten.

Din linjechef blir avdelningschefen för Utbildningsavdelningen. Ditt kommande uppdrag är mot hela regionen, med huvudplacering vid utbudspunkt FoUU i Halmstad eller Varberg.

Kvalifikationer

• Leg. sjuksköterska med doktorsexamen i omvårdnad eller motsvarande
• Klinisk erfarenhet som sjuksköterska
• Formell kompetens i pedagogik, Högskolepedagogik 15 hp
• Pedagogisk erfarenhet av arbete med Högskoleutbildning/Universitetutbildning
• Erfarenhet och kompetens inom klinisk färdighetsträning och simuleringsövning, vid klinisk träning centrum (KTC) är meriterande
• Personlig lämplighet och förmåga till samarbete kommer att beaktas

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 januari. Referensnummer RK 29/16.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Patrik Dahlqvist Jönsson, Avdelningschef

Telefon: 070-320 66 51

E-post: Patrik.Dahlqvist-Jonsson@regionhalland.se

Ann Ekberg-Jansson, Verksamhetschef FoUU

Telefon: 073-850 24 72

E-post: Ann.Ekberg-Jansson@regionhalland.se

Maria Rundberg, Personalstrateg

Telefon: 035-13 48 54

E-post: Maria.Rundberg@regionhalland.se

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45

Karin Ingvarsson, Vårdförbundet

Telefon: 035-17 96 82