Ledigt jobb

IT-strateg planering och uppföljning sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 22 april Ansök nu

Region Halland står inför ett nytt skede inom IT och digitalisering, där förändrade utmaningar kräver nya roller och talanger. Vi söker därför stjärnor till ett helt nytt team, som kommer få ta sig an spännande och utvecklande utmaningar inom en komplex organisation. Vi brinner och får energi av att vara med och göra Halland till Bästa Livsplatsen!

Som IT-strateg inom planering och uppföljning tillhör du Regionkontoret, vilket är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja Regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst -för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

En av Region Hallands stora utmaningar de kommande åren är att möta den förändrade kravbild som en allt mer digital omvärld innebär. Därför bildar vi nu en ny funktion för IT-styrning och strategisk utveckling. Den nya funktionen innebär ett strategiskt team med 6-8 personer som arbetar tillsammans med våra olika verksamheter, våra ledningar och alla våra medarbetare som arbetar med IT i olika roller. Du kommer direkt in i uppbyggnadsfasen och har därmed alla möjligheter att vara med och forma vår framtid tillsammans med en dynamisk och energisk grupp. Professionellt får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du får användning av din erfarenhet och chansen att implementera dina idéer.

Arbetsbeskrivning

Som IT-strateg inom planering och uppföljning är du ansvarig för att framtagning av taktisk och operativ planering i IT-organisationens alla olika delar fungerar i en helhet. Du bryter kontinuerligt ner och levererar strategisk riktning i konkreta verksamhetsplaner och aktiviteter. Du är personen som följer upp och kan se brister i diverse IT-strukturer samt den som tar fram en plan för hur vi ska hantera dessa brister. Rollen innebär också att du arbetar tillsammans med andra stödfunktioner som exempelvis ekonomiteamet för att få smidiga ekonomiprocesser, samt agerar kravställare och genomför löpande uppföljningar för att nå bästa möjliga resultat.

Tjänsten inkluderar också:
•Beredning av övergripande styrdokument.
•Löpande uppföljning, efterlevnad, prioritering och eskalering för att säkerställa resultat och leverans till verksamheterna.
•Genomför utredningar och tar fram beslutsunderlag till Regionstyrelsen.
•Ansvar för systematisk omvärldsbevakning.
•Ansvar för systematiskt avtalshantering och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en djup förståelse för ekonomiprocesser, produktionsplanering samt kvalitet och samband däremellan. Du har även kunskap om datadriven analys samt kan sammanställa data från olika källor, analysera och dra slutsatser. Slutligen har du även arbetat i en liknade roll och med liknande frågor inom diverse IT-sammanhang och har kunskap om LOU och avtal. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta i en stor och komplex organisation.

Som person är du inte rädd för att testa nya arbetssätt och kan, utifrån resultatet, ta beslut om nya tillvägagångsätt för att nå målets riktning. Du arbetar hårt och lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete och har förmågan att fokusera på målet och arbetar tills projekt är avslutat eller effekten är uppnådd. Du bör även kunna se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut samt kunna identifiera visioner och långsiktiga mål och planerar aktiviteter för att nå dit. Du agerar även effektivt när förutsättningar förändras och anpassar dig till nya omständigheter.

Vidare söker vi dig som arbetar bra med andra människor samt agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Du ska även vara duktig på att utveckla relationer, kunna identifiera nyckelpersoner som är viktiga för att uppnå resultat samt få dina medarbetare och kunder att förstå och följa målets riktning. Du ska vara kundorienterad i ditt arbetssätt och bör alltid försöka ge bästa möjliga service. Slutligen ser vi att du är nyfiken och har ett genuint intresserad av IT genom att du håller dig löpande uppdaterad om vad som händer inom branschen. Det är även viktigt att du har en förståelse för vad som finns på marknaden idag och vad som kan komma att bli aktuellt i framtiden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 22 april. Referensnummer RK 5/18.

Övrigt

I denna rekrytering utgår vi från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Måns Arnrup, IT-direktör

Telefon: 070-377 45 38

Maj-Lis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88