Ledigt jobb

Chefsarkitekt sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 22 april Ansök nu

Region Halland står inför ett nytt skede inom IT och digitalisering, där förändrade utmaningar kräver nya roller och talanger. Vi söker därför stjärnor till ett helt nytt team, som kommer få ta sig an spännande och utvecklande utmaningar inom en komplex organisation. Vi brinner och får energi av att vara med och göra Halland till Bästa Livsplatsen!

Som Chefsarkitekt tillhör du Regionkontoret, vilket är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja Regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst -för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

En av Region Hallands stora utmaningar de kommande åren är att möta den förändrade kravbild som en allt mer digital omvärld innebär. Därför bildar vi nu en ny funktion för IT-styrning och strategisk utveckling. Den nya funktionen innebär ett strategiskt team med 6-8 personer som arbetar tillsammans med våra olika verksamheter, våra ledningar och alla våra medarbetare som arbetar med IT i olika roller. Du kommer direkt in i uppbyggnadsfasen och har därmed alla möjligheter att vara med och forma vår framtid tillsammans med en dynamisk och energisk grupp. Professionellt får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du får användning av din erfarenhet och chansen att implementera dina idéer.

Arbetsbeskrivning

Som Chefsarkitekt kommer du att utveckla strategier för hur Region Hallands IT-miljö ska användas och förbättras, och vara vår ledstjärna i utvecklingen av våra digitala plattformar. Du kommer att vara personen i teamet som har en helhetssyn över organisationens IT-arkitektur. Du arbetar tätt tillsammans med andra arkitekt- och specialistfunktioner för att förflytta teknikplattformen i den riktning som behövs för att möjliggöra våra verksamheters digitaliseringsresor. Du ska vara en ”master brain” inom området och det är viktigt att du är duktig på att involvera dina intressenter för att lyckas.

Vidare kommer du även att:
• Leda och styra valet av tekniska plattformar, applikationsstruktur och infrastruktur i enlighet med beslutade styrdokument.
• Säkerställa att utveckling sker mot en mer möjliggörande teknikplattform utan att riskera nödvändig stabilitet och säkerhet.
• Ansvara för strategiska tekniska vägval.
• Leda och styra konsolidering och avveckling av befintlig IT-miljö.
• Ha ett beställaransvar för den tekniska IT-tjänsteportföljen.
• Ansvara för att beskriva IT-miljön i förhållande till process- och verksamhetsmodeller.
• Arbeta tillsammans med specialister inom olika teknikområden.
• Ha kontakt med marknaden avseende Region Hallands ambitioner och planer inom IT.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskole- eller universitetsutbildning som civilingenjör, systemvetare, IT eller annan utbildning och erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Vi ser att du har spetskunskaper inom arkitektur kopplat mot digitalisering samt att du tidigare har arbetat med liknande uppgifter i en stor organisation och du har sannolikt en gedigen bakgrund inom mjukvaruutveckling. Erfarenhet från en bransch som har genomgått stora förändringar genom att använda internet som verktyg, med en transformad IT-miljö som följd, är meriterande. Du har även en förmåga att sätta ihop delar till en helhet där olikheter fungerar i ett gemensamt ekosystem med tydlig spelplan och spelregler. Du är väl insatt i de ledande arkitekturramverken och hur synen på IT-arkitektur utvecklats och vart den är på väg, Du är väl insatt i begrepp som TOGAF, SOA, APIer, IoT, AI, RPA och kan både identifiera och ifrågasätta nya ramverk och trender.

Som person är du inte rädd för att testa nya arbetssätt och kan, utifrån resultatet, ta beslut om nya tillvägagångsätt för att nå målen. Du arbetar hårt och lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete och har förmågan att fokusera på målen och arbetar tills önskade effekter är uppnådda. Du bör även kunna se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut samt kunna identifiera visioner och långsiktiga mål och planerar aktiviteter för att nå dit. Du agerar även effektivt när förutsättningar förändras och anpassar dig till nya omständigheter.

Vidare söker vi dig som arbetar bra med andra människor samt agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Du ska även vara duktig på att utveckla relationer, kunna identifiera nyckelpersoner som är viktiga för att uppnå resultat samt få dina medarbetare och kunder att förstå och följa målets riktning. Du ska vara kundorienterad i ditt arbetssätt och bör alltid försöka ge bästa möjliga service. Slutligen ser vi att du är nyfiken och har ett genuint intresserad av IT och arkitektur och du håller dig löpande uppdaterad om vad som händer inom branschen. Det är även viktigt att du har en förståelse för vad som finns på marknaden idag och vad som kan komma att bli aktuellt i framtiden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 22 april. Referensnummer RK 4/18 .

Övrigt

I denna rekrytering utgår vi från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Måns Arnrup, IT-direktör

Telefon: 070-377 45 38

Maj-Lis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88