Ledigt jobb

Ungdomsmottagningen söker medarbetare till informationsprojekt för EKB-hem

Sista ansökningsdag: 31 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Arbetsbeskrivning

Kunskapen om sexuell och reproduktiv hälsa bland ensamkommande ungdomar är låg, och få vet vart de ska vända sig för att få stöd. Det visar en nyligen genomförd kartläggning i Halland som också lyfter fram behov av ökad kunskap bland personal om hur de kan möta ungdomarna i dessa frågor.

Kartläggningen har varit utgångspunkten för insatser som i projektform genomförts bland såväl personal vid EKB-hem som bland ensamkommande ungdomar. Projektet har visat på goda resultat, och efterfrågan från övriga boenden i länet är stor. Insatsen anses vara av stor vikt som en del av en hälsosam och lyckad etablering. Målsättningen är att insatsen ska bidra till att uppnå målen om goda och jämlika uppväxtvillkor samt att minska skillnader i hälsa. Ungdomsmottagningen kommer att ha en central roll i utvecklingsarbetet, vars insatser och stöd också efterfrågas i stor utsträckning.
Målgrupp:
• Nyanlända och ensamkommande ungdomar som bor på EKB-hem
• Personal på EKB-hem som arbetar aktivt med berörda ungdomar

Som projektanställd kommer du arbeta med utbildningsinsatser gentemot personal och ensamkommande ungdomar på EKB-hem i kommuner i Hallands län. Syftet är att förbättra ensamkommande ungdomars medvetenhet och kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa ur ett jämställdhetsperspektiv, samhällsperspektiv och ett kulturellt perspektiv. Insatsen syftar också till att öka den interkulturella kompetensen bland personal vid EKB-hem för att de ska kunna erbjuda relevant stöd.

I anställningen ingår att utforma utbildningspaketet tillsammans med projektledaren från Noaks Ark Småland & Halland/Växjö. Vi söker en medarbetare till norra Halland och en till södra Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten adekvat högskoleutbildning. Du kan vara barnmorska, sjuksköterska, socionom eller ha någon annan yrkesbakgrund som vi bedömer relevant för tjänsten. Utbildning i sexologi är meriterande.

Som person har du god samarbetsförmåga och brinner för att arbeta med människor. Du är en god lyssnare och visar tydligt intresse och förståelse för andra. Du är kommunikativ och är skicklig på att presentera information på ett klart och tydligt sätt. Vidare värdesätter du att planera och organisera dina arbetsuppgifter samtidigt som du har ett flexibelt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskap i annat språk är meriterande.

Du bör vara van att hantera vanligt förekommande dataprogram.

Körkort B erfordras.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Dag- och kvällstjänstgöring.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde 2017-09-01. Tidsbegränsad anställning 18 månader.
Antal tjänster
2

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 maj. Referensnummer ADH 51/17.

Övrigt

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Elisabeth Olsson, Avdelningschef

Telefon: 070-553 45 59

Farhad Khaghani, Projektledare

Telefon: 0707-29 32 78

Anneli Bolmvall , Vårdförbundet

Telefon: 0300-56 53 04

För kontakt med representant för övriga fackförbund, kontakta Jonas Karlsson, HR Partner

Telefon: 072-969 51 88