Ledigt jobb

Chefläkare sökes till Närsjukvården Halland

Sista ansökningsdag: 15 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården, en Palliativ vårdavdelning och våra särskilda uppdrag; TILMA-läkemedelsberoende, Barn och ungas psykiska hälsa samt Sprututbyte. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. För Vårdcentralen Halland är det hälsofrämjande och patientnära arbetet i fokus. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att möta våra invånares behov. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Chefläkarens uppgift är att i nära samverkan med områdeschef och verksamhetschefer initiera, driva och utveckla arbetssätt och arbetsformer för flödesorientering och kvalitetsförbättringar. Din insats kommer att bli ett viktigt bidrag till denna utveckling. I uppdraget ingår också att medverka i arbetet omkring kvalitetsparametrar i Närsjukvården samt följa utveckling och säkra rapportering av dessa.
Arbetet med löpande och akuta medicinska frågor samt patientärenden omfattar bland annat ansvar för följsamhet till lag och författningar inom patientsäkerhetsområdet. Chefläkaren ska även verka för att främja arbetet kring en öppen patientsäkerhetskultur. Chefläkaren har i uppgift att granska och bedöma utredningar kring medicinska avvikelser och i förkommande fall ansvara för anmälan enligt Lex Maria.

Organisatoriskt är tjänsten placerad i Närsjukvårdens stab och du ingår i Närsjukvårdens ledningsgrupp med kravet att arbeta strategiskt för utvecklingen av primärvårdens innehåll i framtiden. Viss del av din tjänst omfattar kliniskt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom allmänmedicin, med gedigen erfarenhet inom yrket. Erfarenhet av arbete som verksamhetschef eller annan ledande befattning är meriterande.

Vi ser också att du har:
• dokumenterad kunskap om och egen erfarenhet av arbete med kvalitets- och förbättringsarbete samt patientsäkerhet.

• god kunskap om vårdens olika yrkesutövare och deras bidrag i verksamheten.

• förmågan att skapa förtroende och legitimitet i sjukvårdsverksamhet, bygga nätverk, samverka och ta tillvara andras kunskap, liksom förmågan att vara en god pedagog och kommunikatör.

Det är meriterande med doktorsexamen och högre akademisk kompetens och särskilt värdesätts förståelsen av det akademiska systemet och förmågan att omsätta evidensbaserad kunskap i förändrade arbetsätt och metoder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 15 juni. Referensnummer NSVH 103/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Karin Borgman Remse, Områdeschef

Telefon: 0729-63 83 62

Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening

Telefon: 0346-56 000 (vxl)