Ledigt jobb

ST-läkare sökes till Onkologimottagningen, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 18 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Arbetsbeskrivning

Den onkologiska vården är under ständig utveckling med nya behandlingsmetoder. Onkologen har till sin hjälp cytostatika, antikroppsbehandling, tyrosinkinashämmare, radioaktiva isotoper, immunterapi och strålbehandling för att bota eller lindra symptomen hos den cancersjuka patienten. Den vida arsenalen av behandlingsmetoder ställer också krav på fortbildning hos onkologen för att patienten ska kunna få den bästa vården. Den onkologiska avdelningen, Hallands sjukhus-Varberg, har hand om patienter med cancersjukdom i bröst, mag-tarmkanal och prostata. Vid mottagningen tas patienter emot för att få cytostatika, antikroppsbehandling och annan medikamentell onkologisk behandling i adjuvant eller palliativt syfte. Vi har också ett nära samarbete med den palliativa enheten i Varberg.

Vi söker nu en ST-läkare i onkologi till den onkologiska avdelningen 3A, Hallands sjukhus Varberg. Som ST-läkare kommer du att tjänstgöra och utbildas i onkologi. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med patienter med cancersjukdom i olika allvarlighetsstadier. Detta ställer krav på lyhördhet, empatiskt bemötande, kommunikationsförmåga och kunskapstörst. Du kommer att tjänstgöra vid den onkologiska avdelningen i Varberg för att få kunskap inom allmänonkologin, d.v.s. bröst-, kolorektal- och prostatacancer. För att få kunskap inom övriga cancersjukdomar och strålbehandling kommer du periodvis att vara placerad vid Jubileumskliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Möjligheter för forskning kommer beredas med handledning på plats i Varberg och vid Göteborgs universitet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Meriterande är att ha arbetat inom onkologi, hematologi, geriatrik och palliation. Meriterande är också forskningserfarenhet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 juni. Referensnummer HS 93/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Irene Hansson, Verksamhetschef

Telefon: 0738-10 12 00

Daniel Giglio, Onkolog

Telefon: +46 340-64 79 15

E-post: Daniel.Giglio@regionhalland.se

Nils Wilking, Onkolog

Telefon: 0768-89 01 90

E-post: Nils.Wilking@regionhalland.se

Mikael Johnsson, Läkarförbundet

Telefon: +46 340-48 23 40