Ledigt jobb

Ledningssjuksköterskor till Akutmottagningen, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 10 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Arbetsbeskrivning

Vill du utvecklas tillsammans med ett arbetslag med mångårig erfarenhet av akutsjukvård? Hos oss på akutmottagningen i Varberg erbjuds du möjlighet till utveckling, nya utmaningar och ett gott kamratskap. Här finns tillfälle att växa inom dina kunskaper i medicin, kirurgi, ortopedi, urologi och barn samtidigt som du får ta del av kontinuerlig internutbildning och uppdatering inom vårt verksamhetsområde.

På akutmottagningen arbetar 120 engagerade medarbetare som erbjuder en kvalitativ och professionell vård. Vi arbetar med det viktigaste vi vet, att bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som alltid utgår ifrån våra patienters behov.

Vi har ca 38 000 besök per år vilket ställer höga krav på våra processer och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla dessa. Till akutmottagningen hör också en AVA med 8 platser för 24 timmars vård.

Vi kommer att införa ett arbetssätt baserat på team. Det innebär att varje team skall arbeta med patienter från alla kliniker. Det ger en jämnare belastning över arbetspasset och skapar därigenom en bättre arbetsmiljö.
Funktionen Ledningsansvarig sjuksköterska kommer att finnas tillgänglig kl. 07-23 årets alla dagar. För att täcka korttidsfrånvaro och annan frånvaro behövs 8 st tjänster. Det innebär att du som Ledningsansvarig sjuksköterska också kommer att tjänstgöra på arbetspass som är förlagda i teamen. Arbetspassen är förlagda kl. 07-16 och kl. 15-23. Arbetstiden är 38,25 timmar/vecka med helgtjänstgöring var 3.e helg. Du kommer att ingå i storhelgsschema.

Uppdraget som ledningssjuksköterska innebär:

• Fördela inkommande patienter i de olika teamen.
• Bedömning av personalbehov samt akutrekrytering kl. 16-23 på vardagar och kl. 07-23 på helgdagar.
• Svara på larm och fördela personal till larmen.
• Svara på inkommande samtal.
• I samverkan med ledningsläkare vara samordningsansvarig vid belastningstoppar samt vid kris, katastrof och beredskapssituationer.
• Vara drivande i implementeringar av nya rutiner och arbetssätt.

Rollen är under utveckling och arbetsuppgifterna kan komma att variera över tid när vi tillsammans utvecklar funktionen. En del av din introduktion kommer att förläggas i nuvarande arbetssätt på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med erfarenhet av arbete från akutmottagning. Meriterande är ett tidigare ledningsansvar. Rollen kräver en utpräglad förmåga att strukturera och prioritera samt att leda med varm och fast hand i situationer med hög arbetsbelastning. För att trivas hos oss behöver du ett gediget engagemang och intresse för ditt yrke och en vilja att fortlöpande utvecklas i din kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
8

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 10 april. Referensnummer HS 80/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Cathrine Klippedahl, Avdelningschef

Telefon: 0340-48 13 32

Kerstin Skoglund Fredriksson, Avdelningschef

Telefon: 0340-48 11 02

Kerstin Petersson, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 10 00 (vxl)