Ledigt jobb

Tekniker/Ingenjör med inriktning medicinska informationssystem sökes till MTH

Sista ansökningsdag: 26 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Medicinsk teknik Halland (MTH) har ett Regionalt uppdrag att utgöra en samlad och strategisk kompetens för medicintekniska produkter, inklusive system och verksamhetsanpassning till den Halländska sjukvården. Organisationen tillhör Hallands Sjukhus och utgår från utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Verksamheten har idag drygt 70 anställda; ingenjörer, sjukhusfysiker, samordnare, utredare, MIS-tekniker, systemintegratörer samt administrativ personal. Vi står under ett behov av att ständig utveckla oss till att möta vårdens behov av utveckling, tillgänglighet och patientsäkerhet.
MTH är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet SS-EN-ISO-13485.

Vi söker nu en MIS-tekniker/ingenjör som skall arbeta med medicinska informationssystem, utifrån regelverk om Medicintekniska produkter. Arbetet kommer att utföras vid olika utbudspunkter Hallands Sjukhus i Halmstad, Kungsbacka och Varberg samt Närsjukvården.

Arbetsbeskrivning

I rollen som MIS-tekniker/ingenjör kommer Du att arbeta på avdelningen MTH Informationssystem, som har 14 medarbetare. Här arbetar vi ur ett medicintekniskt perspektiv med drift, underhåll samt verifiering och validering av fristående, integrerade eller till medicintekniska produkter knutna IT-system. Det viktiga arbetet sker ofta i en vårdmiljö i ett tätt samarbete med vårdpersonalen. Avdelningens medarbetare stöttar alla verksamheter inom sjukvården i Region Halland.

Region Halland har etablerat systemförvaltning enligt en systemförvaltningsmodell, som bygger på PM3. I denna roll kommer Du även att ingå i den applikationsnära förvaltningen av IT-beroende medicintekniska produkter och arbeta i rollen som Objektspecialist IT.

Inom avdelningen där tjänsten skall tillsättas arbetar vi med förvaltningen av ca 150 Medicinska informationssystem (MIS). Systemen är uppdelade i olika förvaltningsobjekt och inom varje objekt arbetar man som ett team. Du kommer förutom förvaltningsarbete att delta direkt i sjukvårdens medicinska utveckling genom projekt som upphandlar och inför nya medicinska informationssystem, ofta knutna till medicinteknisk apparatur.

Vi kommer som arbetsgivare lägga stort fokus på att du får en grundutbildning och därefter löpande fortbildning om medicintekniska produkter och de tillhörande regulatoriska kraven, samtidigt som Du får fortlöpande utbildning för att hålla IT kunskaperna uppdaterade. Målet är att Du ska efter utbildning transformera din IT-bakgrund till medicintekniska begrepp såsom riskhantering, kompabilitet, produktsäkerhetskrav, patientsäkerhet, användarsäkerhet etc.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har:
• Eftergymnasial IT-utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet.
• Dokumenterad kunskap och erfarenhet av IT-infrastruktur såsom operativsystem för klient och server, nätverk, kommunikation och lagring.
• Erfarenhet av integrationer, databaser, virtuell servermiljö, övervakning av infrastruktur är meriterande.
• Intresse av att arbeta strukturerat och processinriktat, delta i projekt- och förbättringsarbete men även i linjearbete.
• God förmåga att kommunicera samt att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort.
• Kunskaper inom medicinsk teknik är meriterande.

Som person är det viktigt att Du har en god kunskap om IT-infrastruktur och fokus på att vara serviceinriktad. Du måste kunna arbeta självständigt, men kommer också att arbeta tillsammans med personal från Medicinsk Teknik, vårdpersonal, Region Hallands IT avdelning, samt externa leverantörer. Detta kräver att Du kan samarbeta bra med andra och kan anpassa din kommunikation utefter mottagaren.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 augusti. Referensnummer HS 211/18.

Övrigt

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jeanette Fermheden, Avdelningschef Medicinsk Teknik Halland

Telefon: 0725-01 99 38

E-post: jeanette.fermheden@regionhalland.se

Sven-Olof Nyman, Verksamhetschef Medicinsk Teknik Halland

Telefon: 0705-508 112

E-post: sven-olof.nyman@regionhalland.se

Mattias Svensson, Sveriges Ingenjörer

Telefon: 0340-48 13 65

E-post: mattias.svensson@regionhalland.se