Ledigt jobb

Forskningssamordnare inom FoU Halland med inriktning på hälsoinnovation

Sista ansökningsdag: 8 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

FoU Halland har ett uppdrag att utveckla och ge vetenskapligt stöd till verksamheter och medarbetare i Region Halland. FoU ska också stödja Region Hallands struktur och utveckling kring verksamhetsförlagd utbildning på grund och avancerad nivå samt medverka till att Region Hallands övergripande mål nås och att samtliga verksamheter kan utvecklas. FoU Halland har ett regionalt uppdrag. Verksamheten utgår ifrån två utbudspunkter: Varberg och Halmstad.

Arbetsbeskrivning

Region Halland arbetar med ständiga förbättringar och utveckling där hälsoinnovationer får en central roll. Det måste finnas en mottagare till de innovationer/idéer som tas fram, såväl någon medaktör vid framtagandet samt mottagare när produkten/ tjänsten ska prövas eller är klar. Den senare delen brister inte sällan, varför man i olika delar av Sverige har börjat arbeta aktivt med att inrätta specifika funktioner som omhändertar innovationsprocessen, från idé till utveckling av en produkt och dess implementering i vården.

FoU Halland har fått grunduppdraget att ansvara för administration, samordning, utveckling och vetenskaplig rådgivning för hälsoinnovation och arbeta för att attrahera kliniska studier. FoU Halland ser ett behov av bättre samordning i det utvecklingsarbete som redan idag sker inom regionen. Inrättandet av en innovationsplattform innebär en allokering av resurser för att dels vara en kanal/sluss in i vårdverksamheter där man såväl deltar i framtagande som utvärdering av nya tjänster som produkter. Det finns även ett stort behov att invertera hälso- och sjukvårdens verksamheters krav/önskan på nätverk för hälsoinnovationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har en tre årig universitet- eller högskoleutbildning. I utbildningen ser vi att du har berört områden såsom hälsa, innovation, projektledning eller motsvarande som bedöms som likvärdigt. Praktisk erfarenhet av projektledning dvs. erfarenhet av arbete med att starta upp, driva och avsluta diverse projekt krävs för tjänsten. Vi ser också att du har god insikt i olika praktiska verktyg som direkt kan komma till nytta i det dagliga projektarbetet. Formell utbildning inom samtal och konflikthantering samt erfarenhet som sekreterare i vetenskapliga mötessammanhang ses som önskvärt för tjänsten.

Vidare ska du vara intresserad av att arbeta med infrastruktursatsning som omfattar en kanal/sluss in i vårdverksamheter. Där deltar man i såväl framtagande som vid utvärdering av nya tjänster samt utvärdera basfunktioner inom prövningscentra. Initiativet inkluderar även att fånga upp idéer från medarbetare inom Regionen varvid en stor vikt i kravprofilen är att förstå hälso- och sjukvårdens uppbyggnad och verksamhet samt hur innovativa förfrågningar kan komma in som en del av verksamheten.

Som person har du en analytisk förmåga och är kvalitetsmedveten och målinriktad i ditt arbetssätt. Du tycker om att arbeta i grupp, nätverk och projekt samt har en god förmåga att kommunicera med andra. Du har lätt för att leda andra människor och få dem att gå mot målet riktning. Slutligen är du en person som har ett intresse för utvecklings- och samhällsfrågor och är en god ambassadör för FoU och Region Halland.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 8 april. Referensnummer Rk 20/18.

Övrigt

Vi utgår från ett löpande urval, vilket betyder att kandidater kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonathan Pearman, Avdelningschef

Telefon: 073-850 21 52

Kerstin Fjällman Schärberg , Avdelningschef

Telefon: 073-303 78 88

Pontus Engberg , HR Partner

Telefon: 0725 - 01 13 20.

Fredrik Solvang , Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45