Ledigt jobb

Rehabsamordnare sökes till Öppenvårdspsykiatrin, Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 10 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Vuxenpsykiatriska mottagningen (VPM) Kungsbacka har ett upptagningsområde på ca 78 000 invånare och ansvarar för vård av patienter över 18 år i specialistpsykiatrins målgrupp som är personer med svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolära tillstånd, personlighetsstörning, neuropsykiatriska störningar, psykotiska tillstånd samt suicidalitet. Arbetet bedrivs i tvärprofessionella team, i samarbete med heldygnsvård, närsjukvård och kommun. Mottagningen har cirka 40 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Öppenvården förbättrar och förstärker rehabiliteringsarbetet för våra patienter. Vi söker nu en rehabsamordnare, med ansvar för att säkerställa samordnad rehabilitering huvudsakligen på vuxenpsykiatrimottagningen i Kungsbacka. Du kommer att vara kontaktvägen in på enheten för externa partners som Arbetsförmedling, Försäkringskassa och Kommun och ansvara för den administrativa samordningen samt delta vid avstämningsmöten.

Du förväntas vägleda och guida behandlingsteamen så att patienter i sjukskrivningsprocessen får de bästa förutsättningarna för rätt insatser. I ditt arbete kommer du att ha stöd av en länsövergripande processansvarig för rehabprocessen som fungerar som den samordnande länken inom Psykiatrins rehabiliteringsuppdrag.

Din huvudsakliga placering är på Öppenvårdsmottagningen i Kungsbacka, men du kan komma att behöva stötta upp på andra mottagningar vid behov. Resor på arbetstid, från placeringsorten i Kungsbacka till Varberg eller övriga orter i Halland kan ingå som en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård med intresse, kompetens och tidigare erfarenhet av rehabsamordning. Du skall vara drivande i rehabfrågorna med god kännedom inom området för socialförsäkring och helst genomgått försäkringsmedicinsk utbildning gällande TMU. Gärna vana att genomföra och skriva försäkringsmedicinska bedömningar och arbeta i tvärprofessionella team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Körkort B krävs.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 75%. Visstidsanställning på ett år.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 10 juni. Referensnummer PSH 70/18.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Inger Johansson, Sveriges arbetsterapeuter

Telefon: 035-13 46 80

Jenny Jobark Wiman, Avdelningschef

Telefon: 0767-78 24 09

Frida Lindh, Rehabiliteringsplanerare

Mobil: 073-405 89 82