Ledigt jobb

Hygiensamordnare till Folktandvården Halland

Sista ansökningsdag: 24 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Folktandvården Halland utgörs av tjugo Folktandvårdskliniker och fyra Tandregleringskliniker placerade från söder till norr samt ett tandteknisktlaboratorium beläget i Halmstad. Varje klinik har egen klinikledning med en gemensam tandvårdschef. Organisatoriskt tillhör Folktandvården Närsjukvården

Specialisttandvården i Halland utgörs av åtta specialiteter med gemensam ledning och verksamhet på sjukhuset i Halmstad och i Varberg. Organisatoriskt tillhör specialisttandvården Hallands sjukhus.
Vi har ett nära samarbete mellan Folktandvården och Specialisttandvården på ett flertal områden, bl a vårdhygien och miljö.

Arbetsbeskrivning

Som hygiensamordnare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:
• Bevaka utveckling inom område vårdhygien och miljö som berör tandvård
• Tillsammans med ledning genomföra förändrings/förbättringsarbete inom vårdhygien och miljö
• Utbilda medarbetare och chefer inom vårdhygien och miljö
• Uppdatera hygienriktlinjer specifikt för tandvården
• Uppdatera kemikalielistor i IChemistry
• Skapa nätverk inom områdena vårdhygien och miljö – lokalt, regionalt och nationellt
• Bistå i upphandlingsarbete gällande tandvårdsprodukter ur ett vårdhygieniskt och miljömässigt perspektiv

Tjänsten kommer att vara placerad i Folktandvården men i ditt uppdrag ingår även till viss del arbete för Specialisttandvården.

Kvalifikationer

Du som söker har en utbildning inom tandvård och erfarenhet av kliniskt tandvårdarbete. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper och goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du gått kurser inom vårdhygien och har erfarenhet av arbetsuppgifter inom hygien och/eller miljö, ex som hygienombud eller miljöombud. Meriterande är även kännedom om systemet Ichemistry.

Vi söker dig med som har ett intresse och förmåga att driva frågor och utvecklingsarbete inom vårdhygien och miljö. För att lyckas i rollen måste du har en god kommunikativ förmåga och känna dig trygg att tala och informera såväl enskilt som i grupp. Din samarbetsförmåga är god och har du ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 24 juni. Referensnummer NSVH 43/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Kristin Gustafsson , Kninikchef

Telefon: 035-13 44 63, 0721-71 52 72

Facklig företrädare nås via växeln

Telefon: 0340-48 10 00