Ledigt jobb

Medarbetare på medicinsk teknik inriktning medicinska informationssystem

Sista ansökningsdag: 4 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Medicinsk teknik Halland Medicinsk teknik Halland (MTH) har ett Regionalt uppdrag att utgöra en samlad och strategisk kompetens för medicintekniska produkter, inklusive kringsystem och verksamhetsanpassning till den Halländska sjukvården. Organisationen tillhör Hallands Sjukhus och utgår från utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Verksamheten har idag drygt 70 anställda; ingenjörer, sjukhusfysiker, samordnare, utredare, MIS-tekniker, systemintegratörer samt administrativ personal. Vi står under ett behov av att ständig utveckla oss till att möta vårdens behov av utveckling, tillgänglighet och patientsäkerhet. MTH är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet SS-EN-ISO-13485.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en MIS-tekniker som skall arbeta med medicinska informationssystem, utifrån regelverk om Medicintekniska produkter. Arbete kommer att utföras vid olika utbudspunkter Hallands Sjukhus i Halmstad, Kungsbacka och Varberg. Tjänstgöringsort Halmstad.

Du kommer att ingå i en avdelning, MTH Informationssystem, som arbetar ur ett medicintekniskt perspektiv med drift, underhåll samt verifiering och validering av fristående, integrerade eller till medicintekniska produkter knutna IT-system. Arbetet sker ofta i en vårdmiljö i ett tätt samarbete med vårdpersonalen. Avdelningens medarbetare stöttar flera verksamheter inom sjukvården, just nu finns särskilt behov av förstärkning inom området röntgen.

Region Halland har etablerat systemförvaltning enligt en systemförvaltningsmodell, som bygger på PM3, och du kommer att ingå i den applikationsnära förvaltningen av IT-beroende medicintekniska produkter och arbeta i rollen som Objektspecialist IT.

Du kommer att ingå i det team som arbetar med förvaltning inom objektet Radiologi och förutom förvaltningsarbete kommer du också att delta i projekt som upphandlar och inför nya medicinska informationssystem.
Det närmsta året ligger mycket fokus på att införa ett nytt RIS/PACS i Region Halland och i detta arbete kommer du bli en viktig del att bistå med medicintekniska- och IT-kunskaper.

Du måste kunna arbeta självständigt, men kommer också att arbeta tillsammans med personal från Medicinsk Teknik, vårdpersonal, Region Hallands IT avdelning, samt externa leverantörer.

Det kommer att läggas stort fokus på att du får en grundutbildning och därefter löpande fortbildning om medicintekniska produkter och tillhörande regulatoriska kraven.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial IT-utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av informationsteknologi i medicintekniska tillämpningar.
• Dokumenterad kunskap och erfarenhet av IT-infrastruktur såsom operativsystem för klient och server, nätverk, kommunikation och lagring.
• Erfarenhet av integrationer, databaser, virtuell servermiljö, övervakning av infrastruktur är meriterande.
• Körkort är ett krav
• Intresse av att arbeta strukturerat och processinriktat, delta i projekt- och förbättringsarbete men även i linjearbete.
• God förmåga att kunna samarbeta och kommunicera samt att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan! Var god ange löneanspråk.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 4 mars. Referensnummer HS 62/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jeanette Fermheden, Avdelningschef Medicinsk Teknik Halland

Telefon: 0725-01 99 38

Sven-Olof Nyman, Verksamhetschef Medicinsk Teknik Halland

Telefon: 0705-508 112

Mattias Svensson, Sveriges Ingenjörer

Telefon: 0340-48 13 65