Ledigt jobb

Klinikchef till Tandregleringen, Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 21 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår Folktandvården och de offentligt drivna vårdcentralerna. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård och tandvård till våra invånare. För Folktandvården Halland är det förebyggande och hälsofrämjande arbetet med tandvård och munhälsa i fokus. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att sätta våra invånare i centrum. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Vid Tandregleringskliniken arbetar idag fyra ortodontister och sju ortodontiassistenter. Kliniken kännetecknas av ett långt drivet delegerat arbetssätt. Journalsystem, remisshantering och röntgen är digitaliserat och snart även studiemodellerna. Tandregleringskliniken är lokaliserad nära Hallands sjukhus Kungsbacka centralt i Kungsbacka med närhet till tåg och bussar.

Arbetsbeskrivning

I din roll som klinikchef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en – för patienter och kunder – effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna.

Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för klinikens ekonomi, verksamhet och medarbetare. Samverkan och nära dialog med övriga folktandvårdskliniker och vårdcentraler inom Närsjukvården Halland och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Förvaltningens HR-partners, ekonomer och kommunikatörer finns för att stötta dig i ditt uppdrag.

Du rapporterar direkt till Tandvårdschefen och ingår i en av Folktandvårdens resultatgrupper, en roll som kräver helhetstänkande utifrån organisationens bästa.

Som chef och ledare i Folktandvården Halland är ditt uppdrag att styra och leda med fokus på resultat och att engagera och entusiasmera medarbetarna på kliniken och med det menar vi att vara:
- ledaren som får medarbetarna engagerade, etablerar målen och ser till att dessa uppnås på bästa sätt.
- organisatören som planerar, samordnar och följer upp.
- strategen som ser framåt och planerar såväl utifrån ett kortsiktigt som långsiktigt perspektiv.
- den resultatorienterade som håller sig uppdaterad om konkurrenter och trender som påverkar verksamheten.
- visionären som bedriver utveckling och förändring.
- lagledaren som uppmuntrar varje individs kompetens, utvecklingsbehov och skapar "vi-anda" samt har god förmåga att delegera och få människor att växa.
- kommunikatören som skapar delaktighet genom att kommunicera händelser och beslut i rätt tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tandvårdsutbildad med inriktning mot ortodonti. Erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag inom tandregleringsverksamhet är önskvärt.

Du har ett stort människointresse, lätt för att skapa och behålla goda relationer och förmåga att leda och entusiasmera medarbetarna. Som person är du analytisk och lyhörd. Vidare har du förmåga att delegera uppgifter till dina medarbetare på ett tydligt och tillitsfullt sätt. Du är förtroendeingivande och har förmåga att kunna fatta snabba, men genomtänkta och kloka beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Dessutom är du resultat- och målinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Att arbeta utvecklingsorienterat är naturligt för dig, vilket innebär att du tar initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten.

Andra viktiga egenskaper som vi lägger stor vikt vid att du är stabil som person, att du vågar ta ställning i viktiga frågor och agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Vidare har du kraft och engagemang att ta tag i problem och konflikter och arbetar för att lösa dem. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I denna rekrytering hålls intervjuer löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som klinikchef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 21 januari. Referensnummer NSVH 237/17.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Per Engstrand, Tandvårdschef, Folktandvården Halland

Telefon: 0722-02 21 13

Birgitta Kollar, SRAT

Telefon: 035-13 40 57

Stefan Nordström , TT

Telefon: 070-68 49 200

Anita Andersson, Vision

Telefon: 035-13 44 60