Ledigt jobb

Områdeschef IT/Tele på Regionservice

Sista ansökningsdag: 26 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionservice levererar stöd- och servicetjänster till Region Hallands kärnverksamheter. Medarbetarna utför tjänster inom serviceområdena teknik, fastigheter, kost, städ, vaktmästeri, logistik, administration, utbildningar & event, upphandling, intranät, kommunikation och it/tele. Regionservice är i början av ett utvecklingsarbete med att leverera mer standardiserade tjänster. Regionservice målsättning är att utveckla en effektiv och rationell service med hög kvalitet med grunden utifrån ett Facility Managament-koncept.

Inom IT/Teleservice arbetar cirka 160 medarbetare fördelat i Halmstad och Varberg.
IT/Teleservice har till uppgift att ge IT och telestöd till alla verksamheter inom Region Halland. I uppdraget ingår förvaltning och utveckling av den tekniska infrastrukturen för IT och telefoni vilken omfattar allt från klienter och skrivare till kommunikationsnät, server och lagringsmiljöer.
Uppdraget omfattar även ett ansvar för telefonväxel, reception, skanningverksamhet samt en funktion för att utfärda id-kort för säker identifiering – SITHS-kort.

Vi är en värdeskapande partner inom stöd och service – en del i Region Halland.

Arbetsbeskrivning

Som områdeschef ansvarar du för regionens leverans och utveckling av IT/Teletjänster till Region Halland på uppdrag av regionens strategiska styrning. Uppdraget innebär att styra och leda verksamheten med fokus på resultat. Genom ditt ledarskap arbetar du för att engagera och motivera chefer och medarbetare för att vidareutveckla verksamheten med fokus på att Region Halland ska nå sina mål.

Du ingår i Regionservice ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning och gedigen ledarerfarenhet såsom chef inom IT och IT-ledning i en större organisation. Du har erfarenhet av att leda andra chefer samt är en rutinerad och meriterad verksamhetsutvecklare. Vidare ser vi att du kan uppvisa dokumenterade resultat från genomförda förändringsprocesser. Körkort är ett krav likväl att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Har du tidigare erfarenhet av systemetförvaltning (ex. PM3) och dokumenterad ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Som person är du lösningsorienterad, du ser behov och efterfrågar ständiga förbättringar men kan även göra relevanta prioriteringar utifrån Region Hallands mål och strategier. Du har ett strategiskt tänk och tar ansvar för helheten, både inom den egna verksamheten och inom regionen. Vidare ska du vara van att arbeta utifrån affärsmässiga perspektiv – du sätter alltid kvalitet och resultat i förhållande till kostnad.

Som ledare är du lyhörd, skapar teamkänsla, involverar och entusiasmerar samtidigt som du också vågar delegera, utmana och ställa krav. Du vågar stå för fattade beslut, både egna och regiongemensamma. Tydlighet är viktigt för dig och du är en god kommunikatör, såväl i grupp som i enskilda samtal där du både lyssnad aktivt och anpassar och säkrar att ditt budskap når fram. Slutligen är det viktigt att du är trygg i dig själv, kan reflektera över ditt eget beteende och hur det påverkar andra och har mod att utveckas.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Fyraårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning som grundanställning
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde september 2018.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 mars. Referensnummer RGS 30/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Torbjörn Svanberg, Förvaltningschef

Telefon: 035-16 24 40

Svetlana Kontic, HR-chef

Telefon: 070-629 48 24

Ulf Karlsson, Kommunal

Telefon: 035-17 45 50

Dragica Grahovac, SACO

Telefon: 073-302 15 43

Maj-Lis Adolfsson, Vision

Telefon: 010 - 455 39 99