Ledigt jobb

Läkare sökes till Team 1, öppenvårdspsykiatrin i Varberg

Sista ansökningsdag: 1 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Dess tre verksamhetsområden är BUP, Vuxenpsykiatri Heldygnsvård och Vuxenpsykiatri Öppenvård. Det medicinska ledningsansvaret förvaltas i en parallell delegationsstruktur, med medicinskt ledningsansvariga läkare både lokalt på enheterna och övergripande för varje verksamhetsområde.

Öppenvården erbjuder Hallänningen psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en utvecklad subspecialisering. Vår verksamhetsinriktning ”Rätt vård, i rätt tid!” innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. Till verksamhetsområdet finns knuten en psykiater med övergripande medicinskt ledningsansvar, samtidigt som lokalt medicinskt ledningsansvar finns delegerat till en psykiater på varje enhet, för att säkerställa hög patientsäkerhet, grundade prioriteringar kring behandling och god förankring av verksamhetsutveckling. En läkarchef verkar inom öppenvårdens verksamhetsområde. Inom vuxenpsykiatrin är vi 44 tillsvidareanställda läkare, varav 15 ST-läkare.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på vår välfungerande Varbergsmottagning? Vi söker en överläkare med placering i Team 1. Du kommer arbeta tillsammans med två överläkarkollegor, varav en är docent i psykiatri. Vi erbjuder dig goda villkor, rimlig arbetsbelastning, bra utvecklingsmöjligheter och en utvecklingsorienterad, god arbetsmiljö.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:

• Psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete i enlighet med klinikens riktlinjer
• Samarbete med övrig personal för att ge god psykosocial behandling
• Delta i utvecklingsprojekt och dagligt förbättringsarbete

Som läkare hos oss har du mycket goda möjligheter att vara med och utveckla vården för våra 1400 patienter genom din kunskap och ditt engagemang. Om du är intresserad av forskning, finns goda möjligheter att tillgodose dessa ambitioner. Du har ansvar för ett välfungerande tvärprofessionellt team med erfarna och kompetenta medarbetare. Du ingår i jourlinjen vid heldygnsvården i Varberg. För sökande norrifrån kan nämnas att Varberg ligger på lätt pendlingsavstånd från Göteborg genom Öresundstågens täta avgångar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, alternativt är du ST-läkare i psykiatri och är i slutfasen av din ST-utbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med öppenvårdspsykiatri. Både teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningarna bygger på engagemang och samarbetsförmåga.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 1 juni. Referensnummer A783019.

Övrigt

Vi kommer att genomföra intervjuer fortlöpande under intervjutiden.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 073- 057 24 45

Anna Ehnvall , Överläkare team 1

Telefon: 035 13-1000 (vxl)

Mihaela Golic , Överläkare team 1

Telefon: 035 13-1000 (vxl)

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340- 48 10 00 (vxl)

Inger Bermild, Hallands Läkarförening

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)