Ledigt jobb

Psykolog till Beroendepsykiatriskt öppenvårdsteam, Varberg/Falkenberg

Sista ansökningsdag: 19 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Region Halland gör nu en stor satsning på att utveckla beroende- och missbruksvården. Syftet är att höja kvaliteten genom att skapa en integrerad kedja mellan specialistpsykiatrin, närsjukvården och de sex kommunerna i Halland i nära samverkan med brukarorganisationerna. En avdelning för hela regionen öppnade i september 2016 på Hallands sjukhus Varberg och har tolv vårdplatser och fyra platser för tillnyktring.

I Planerna för beroendevårdkedjan ingår också 3 öppenvårdsteam, varav 2 redan är på plats. Vi söker nu dig som är intresserad av att bygga upp det tredje teamet, som vänder sig till patienter i Falkenberg och Varberg. Teamet kommer att ha sin geografiska placering i Varberg och organisatoriskt ligga under vuxenpsykiatriska mottagningen i Varberg. Samtliga beroendepsykiatriska mottagningar ska, på sikt, integreras i samverkansmottagningar med de övriga vårdgivarna. Teamens uppgift är att stå för medicinsk och psykologisk utredning och behandling. Psykosocial kompetens ska i första hand kommunerna stå för.

Arbetsbeskrivning

VILL DU VARA MED OCH BYGGA UPP EN VÄLFUNGERANDE BEROENDEVÅRDKEDJA DÄR PATIENTEN STÅR I CENTRUM?
Vi söker psykolog till det beroendepsykiatriska öppenvårdsteamet i Varberg/Falkenberg. Initialt kommer du att, tillsammans med två sjuksköterskor varav en har teamsamordnarroll, arbeta med projektering av enheten efter modell av de redan uppbyggda teamen. Efter slutförd projekteringsfas kommer du att ingå i teamet som behandlare. Teamet kommer då att utökas med mer personal inklusive en läkartjänst och ytterligare en psykolog.

Dina kliniska arbetsuppgifter efter projekteringsfasen:
De beroendepsykiatriska teamen ska arbeta med utredning och behandling av personer med beroende och omfattande psykiatrisk problematik och komplex beroendeproblematik utan allvarlig psykiatrisk sjukdom. Teamen ska också arbeta med konsultativa insatser riktade till övriga vårdgivare i samverkanskedjan samt till övrig psykiatri. De kommer också att vara delaktiga i uppbyggnaden av den lokala och övergripande vårdkedjan som helhet.

Du kommer också att arbeta med stödjande och motiverande behandlingssamtal samt konsultativt inom teamet, övrig psykiatri och gentemot vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av psykiatri och/eller beroendevård. Specialistutbildning i psykiatri samt psykoterapiutbildning, steg 1 är meriterande. Meriterande är också vidareutbildningar inom beroendeområdet, särskilt kring missbruk/psykiatrisk samsjuklighet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker i september eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 19 februari. Referensnummer PSH 2/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Linda Hedberg, Avdelningschef VPM Varberg

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)

Sven-Eric Alborn, Utvecklare Beroendevård

Telefon: 0707-51 61 66

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 0730-57 24 45

Dragica Grahovac, Saco

Telefon: 073-302 15 43