Ledigt jobb

Apotekare sökes till Läkemedelsenheten, Varberg

Sista ansökningsdag: 28 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Region Halland har byggt upp en verksamhet för farmaceutiskt stöd i egen regi, Läkemedelsenheten. Uppdraget vi har är att stödja regionen som helhet i en effektiv och säker läkemedelsförsörjning som uppfyller såväl myndighetskrav som verksamhetskrav. Att verka för en effektiv resursanvändning av läkemedel. Att utveckla vårdnära stödjande farmaci för läkemedelshantering med hög patientsäkerhet.

Vi söker nu en medarbetare till Läkemedelsenhetens verksamhet vid Hallands sjukhus Varberg.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:
• Att ingå i vår läkemedelsförsörjningsorganisation inom ramarna för sjukhusapoteksfunktionen.
• Att arbeta med våra läkemedelshanteringsrutiner samt kvalitetsgranskning av läkemedelshantering.
• Att fungera som kontaktperson och stöd för de vårdande verksamheterna i läkemedelsfrågor som berör sortiment, lagerhållning, läkemedelsanvändning och läkemedelshantering.
• Utifrån tidigare arbetslivserfarenhet så kan det bli aktuellt med mer specialiserade ansvarsområden såsom läkemedelsgenomgångar, sakkunnighetsuppdrag, logistik/läkemedelsförsörjning eller uppföljning och analys.

Läkemedelsenheten är lokaliserad till de två akutsjukhusen i Halland. I det dagliga arbetet ingår att ansvara för sjukhusapoteksfunktion vid respektive sjukhus samt att stödja vården i processerna kring läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering. Huvuddelen av vår verksamhet är inriktad på specialistvården inom Hallands sjukhus men vi ansvarar också för att hjälpa närsjukvården och psykiatrin i Halland. Samtliga apotekare har i sitt uppdrag att fungera som kontaktperson i läkemedelsfrågor för de olika vårdverksamheterna i Halland. Utöver ansvaret för uppdragen inom den egna verksamheten stöttar Läkemedelsenheten Läkemedelskommittén med apotekarkompetens i arbetet med terapirekommendationer. Andra viktiga samarbeten är med kollegorna på Regionkontoret, upphandlingsavdelningen och med IT-stödresurserna inom läkemedelsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Erfarenhet av arbete vid sjukhusapotek eller läkemedelsförsörjning till sjukvårdinrättningar är meriterande. Arbete på expeditionsapotek vid sjukhus eller erfarenhet av tjänster i vården såsom kvalitetsgranskning av läkemedelshantering är också meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt sprida information och kunskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 maj. Referensnummer ADH 48/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Patrik Olsson, Verksamhetschef

Telefon: 070-623 17 63

Maria Wilhelmsson, Sveriges Farmaceuter

Telefon: 035-13 46 76