Ledigt jobb

Vill du vara med i Hallands energiomställning? Vi söker en energisamordnare

Sista ansökningsdag: 1 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

För att uppnå visionen behöver Region Halland kompetenta, engagerade medarbetare som kan bidra till att Halland ska bli mer attraktivt, inkluderande och konkurrenskraftigt 2020 än idag samt att utvecklingen ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar.

Arbetsbeskrivning

Avdelningens roll är att vara motor inom regional samhällsplanering och arbeta på uppdrag av politiska ledningen. Vi arbetar med strategisk samhällsplanering på regional nivå utifrån ett helhetsperspektiv där energiområdet är viktigt för ett hållbart samhällsbygge. I rollen som samordnare på Energikontoret Region Halland arbetar du dels på uppdrag av politikerna och dels inom Energikontorets utåtriktade verksamhet mot företag och har även en roll som regional utvecklingsledare (RUL). Samverkan med Energimyndigheten och övriga regionala energikontor i landet är en väsentlig del av arbetet. Arbetet består även i att arrangera och hålla i möten och seminarier liksom att arbeta tillsammans med näringslivet i Halland. Rollen som samordnare ställer höga krav på lyhördhet och god förmåga att samarbeta. Tjänsten innebär ett varierande arbete som kräver flexibilitet.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Ta fram kunskap, fakta och analysunderlag för planering inom energiområdet
• Ta fram beslutsunderlag och föredra ärenden
• Coacha/stötta kommunernas energirådgivare
• Stötta företag i arbetet med energieffektivisering

Tjänsten är förlagd till Regionkontoret i Södra vägen 9 i Halmstad med viss tid förlagd till Plönninge i Harplinge utanför Halmstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom energi och samhällsutveckling, exempelvis energiekonom. Du kan gärna ha erfarenhet av liknande arbete. Vidare söker vi dig som har god stilistisk förmåga i skrift och förmåga att hålla muntliga presentationer. Väl utvecklad förmåga att leda process och samverka samt kunskap om och intresse av regional utveckling. Goda kunskaper både svenska och engelska i tal och skrift krävs för tjänsten.

Som person har du lätt för att kommunicera och samarbeta med andra likväl som du har förmåga att arbeta självständigt. Du är flexibel och öppen för förändringar och kan prioritera ditt arbete när det krävs. Du räds inte av att ha många bollar i luften och kan hantera flera uppgifter parallellt. Du har inget emot att det periodvis blir hög arbetsbelastning.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 1 oktober 2018 eller efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 1 augusti. Referensnummer HS 29/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Åse Allberg, Verksamhetschef

Telefon: 0767-69 60 06

Jonas Nielsen , Processansvarig Energikontoret

Telefon: 0709 68 63 93

Gert Erlandsson , Processansvarig Energikontoret

Telefon: 070 606 17 32

Facklig företrädare nås via växeln

Telefon: 035 - 13 48 00