Ledigt jobb

ST-läkare sökes till Akutkliniken, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 30 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har ca 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Hallands sjukhus Varberg ligger i norra Halland och har ca 1 400 medarbetare. De flesta av våra patienter kommer från Region Halland, men en betydande grupp kommer även från andra landsting/regioner som en följd av valfriheten inom vården. Akutkliniken har i Varberg ca 38 000 besök årligen. Vid kliniken finns fem specialister i akutsjukvård och ca 15 ST-läkare, varav några beräknas bli specialister inom det närmsta året.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som ST-läkare innefattande handläggning av alla slags patienter som söker på akutmottagningen, inkl. pediatriska patienter. Huvuddelen av arbetet är förlagt till akutmottagningen Hallands sjukhus Varberg. Handledning tillhandahålls av specialister i akutsjukvård, erfarna ST i akutsjukvård, och i viss mån av läkare inom andra sjukhusspecialiteter. ST-läkaren förväntas själv handleda icke legitimerade läkare (AT-läkare och vikarierande underläkare). Dessutom ingår en stor andel sidotjänstgöring på olika andra enheter inom och utom regionen i linje med Socialstyrelsens målbeskrivning för ST i akutsjukvård. Studierektor finns och ST-utbildningen följer specialitetsföreningen SWESEMs rekommendationer. Internutbildning erbjuds i genomsnitt ca 12 heldagar per år, liksom nödvändiga externa kurser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Kliniskt arbete som läkare efter legitimation, helst inom akutsjukvård, är meriterande.

För tjänsten förutsätts god samarbetsförmåga, eftersom mycket av arbetet på akutmottagning är teambaserat. Goda kunskaper i svenska språket är ett absolut krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Dag- och kvällstjänstgöring samt jourtjänst helgdagar och nätter förekommer.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 juni. Referensnummer HS 133/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Magnus Romell, Överläkare, läkarchef

Telefon: 0340-64 79 80

Erika Wålander, Specialistläkare, studierektor

Telefon: 0340-66 37 79

David Edberg, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340-48 21 65

Johanna Nordmark, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340-48 11 08