Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till Medicinkliniken avd 4A, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 30 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Medicinkliniken i Varberg är organiserad under område 1 på Hallands sjukhus. Kliniken består av fyra vårdavdelningar, fyra mottagningar och en dialysavdelning som är Sveriges modernaste. På Medicinkliniken tar vi hand om de flesta internmedicinska frågeställningar. Vi har specialister inom allergologi, endokrinologi, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, nefrologi, neurologi, geriatrik och inom allmän internmedicin. Vi är en klinik under stark utveckling med strävan att ligga i framkant och erbjuda våra patienter en god och säker vård.

Nu söker vi en ny engagerad, initiativrik ledare som vill bidra till den fortsatta utvecklingen av avdelning 4A! Ta chansen att sätta ditt avtryck!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med vår dynamiska klinikledning vill bedriva ett aktivt och personligt ledarskap för en modern sjukvård. Vi arbetar proaktivt tillsammans för att hitta nya utvecklingsvägar för vår fina klinik. Det innebär också att vi har ett prestigelöst samarbetsklimat där vi alla får utvecklas i vårt ledarskap.

Avdelning 4A är inriktad mot gastroenterologi, njurmedicin och allmän internmedicin. Verksamheten är under ständig utveckling så som det bör vara, för att ha fokus på de förbättringsmöjligheter som finns. Vi använder LEAN som strategi i vårt arbete. Avdelningen öppnades 2015 och har under denna tid format grunden i struktur och arbetssätt. Nu vill vi ta ytterligare kliv framåt tillsammans med dig som vill inspirera och leda verksamheten genom utmaningar och framgångar.

Du har som första linjens chef ansvar för att verksamheten bedrivs på ett ansvarsfullt sätt mot ställda mål. Du är direkt underställd verksamhetschefen för medicinkliniken och ingår i klinikledningen, en roll som kräver ett helhetstänkande utifrån organisationens bästa. Som avdelningschef blir du förordnad i period om fyra år.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom ett område som passar i verksamheten.
Erfarenhet av förändringsledning och framsteg i offentlig organisation är meriterande. För att lyckas med uppdraget är tidigare ledarskapserfarenhet grundläggande. Du har förmåga att utveckla och motivera dina medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring. Du är målinriktad, strukturerad och har ett kommunikativt ledarskap. Vi har ett samarbete lokalt och regionalt på Hallands Sjukhus vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 juni. Referensnummer HS 166/18.

Övrigt

Det är meriterande om du har genomgått Region Hallands utvecklingsprogram för blivande chefer, Morgondagens ledare.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Carina Forsberg, Områdeschef

Telefon: 070-649 19 15

Anna Kvorning, Tf. avdelningschef 5A

Telefon: 0340-48 24 99

Susanne Johansson, Avdelningschef Hjärtmottagningen

Telefon: 0340-48 17 62

Sirpa Göransson , HR partner

Telefon: 0708-704958

Jennifer Bryfalk, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 11 61

Zekiye Sürer , Kommunal

Telefon: Nås via växel 0340-481000

Annika Bengtsson-Jönsson , Vision

Telefon: Nås via växel 0340-481000