Ledigt jobb

Har du GIS-kunskap? Då kanske du är Region Hallands nya samhällsplanerare!

Sista ansökningsdag: 27 maj Ansök nu

Region Halland har ca 8000 medarbetare som arbetar med att ge hallänningarna god hälso- och sjukvård liksom att främja utveckling och tillväxt i Halland. Visionen för vår region är "Halland - Bästa livsplatsen” som ska göra Halland till den plats där människor ges bästa möjliga förutsättningar att bo och verka. För att uppnå visionen behöver Region Halland kompetenta, engagerade medarbetare som kan bidra till att Halland ska bli mer attraktivt, inkluderande och konkurrenskraftigt 2020 än idag samt att utvecklingen ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar.

Arbetsbeskrivning

I din roll som Samhällsplanerare/Processledare för analys och GIS kommer du att vara ansvarig för att hålla ihop arbetet med fysisk planering på regional nivå. Du kommer även stödja kollegorna på avdelningen för regional samhällsplanering som har ansvar för långsiktig strategisk planering inom bredband, infrastruktur, kollektivtrafik och hållbar ekologisk samhällsutveckling. Region Halland är även kollektivtrafikmyndighet i Halland. Arbetet görs i nära samverkan med kommuner, Trafikverk och andra myndigheter vilket ställer höga krav på lyhördhet och förmåga att samarbeta. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Processleda framtagandet av en regional fysisk plan kopplat till regionens ansvarsområden i samverkan med kommunerna
• Samordna arbetet inom långsiktig fysisk planering kopplat till långsiktig planering inom transportinfrastruktur, kollektivtrafik, bredbandsutbyggnad, bostadsplanering mm
• Ta fram kunskap, fakta och analys i samarbete med kommuner, trafikverk, länsstyrelse och andra relevanta samhällsaktörer som underlag för planering och politiska beslut inom avdelningens ansvarsområden
• Ta fram beslutsunderlag och föredra ärenden

Avdelningens roll är att vara motor inom regional samhällsplanering och arbeta på uppdrag av politiska ledningen. Vi kommer framöver att på ett tydligare sätt arbeta med strategisk samhällsplanering och regional översiktlig planering utifrån ett helhetsperspektiv och därmed nyttja kollektivtrafiken och infrastrukturen för att uppnå ett hållbart samhällsbyggande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom samhällsplanering eller motsvarande. Du ska ha god kunskap i GIS och gärna erfarenhet av liknande arbete. Vidare söker vi dig som har god stilistisk förmåga i skrift och förmåga att hålla muntliga presentationer. Väl utvecklad förmåga att leda process och samverka samt kunskap om och intresse av regional utveckling. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs för tjänsten.

Som person har du lätt för att kommunicera och samarbeta med andra likväl som du har förmåga att arbeta självständigt . Du är flexibel och öppen för förändringar och kan prioritera ditt arbete när det krävs. Du räds inte av att ha många bollar i luften och kan hantera flera uppgifter parallellt. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Vikariat t.o.m 2020-08-01 med möjlighet till förlängning.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 27 maj. Referensnummer RK 22/18 .

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Åse Allberg, Verksamhetschef

Telefon: 0767-69 60 06