Ledigt jobb

Verksamhetschef till vårdcentralen Hertig Knut

Sista ansökningsdag: 12 augusti Ansök nu

Gillar du utveckling och drivs av att engagera andra? Är du dessutom en tydlig ledare med en god kommunikativ förmåga? Då kan jobbet som verksamhetschef för Hertig Knuts vårdcentral vara något för dig!

Vårdcentralen Hertig Knut är en trivsam vårdcentral med ca 10 400 listade patienter. Verksamheten är förlagd mitt i centrala Halmstad och med en filial på området Kärleken, Sofieberg. Vårdcentralen består av läkar- och distriktssköterskemottagning, lab, sjukgymnastik, arbetsterapi, psykolog, kurator, BVC, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes & inkontinens.

Hertig Knuts vårdcentral strävar ständigt efter att utvecklas för att kunna erbjuda rätt vårdnivå där patientens behov står i fokus. Vårdcentralen arbetar teambaserat för att säkra att alla medarbetares kompetenser tillvaratas och värdesätts i syfte att kunna erbjuda den bästa möjliga vården.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för vårdcentralens verksamhet där du som ledare tillsammans med kompetenta medarbetare driver vårdcentralen framåt. Du ansvarar för att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer, och du arbetar för att vårdcentralen har en god tillgänglighet och är anpassad efter patienternas behov. Du säkerställer dessutom en god arbetsmiljö för dina medarbetare.

Viktiga frågor för dig som verksamhetschef att hantera är rätt bemanning och att medarbetarna har rätt kompetens i förhållande till vårdcentralens uppdrag. I ditt uppdrag ingår även ansvar för vårdcentralens budget, uppföljning och resultat.

Som verksamhetschef ingår du i områdets chefsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för helhetens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver ständigt utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som verksamhetschef blir du en viktig del i det här arbetet inom Vårdcentralen Halland.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget söker vi dig som har förmågan att skapa goda relationer med både patienter, medarbetare och andra samarbetspartners. Du ser förmågan hos dina medarbetare och värdesätter deras kompetenser. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och har förmågan att involvera, engagera och motivera dina medarbetare i såväl löpande ordinarie arbete såsom strategiska utvecklingsområden. Du säkrar att budskap når fram och är angelägen om att skapa delaktighet för att driva utvecklingsarbetet framåt.
Vidare är du en närvarande chef och en förebild där dina värderingar genomsyrar ditt sätt att leda och stämmer överens med Region Hallands värdegrund.

Du är lyhörd och öppen för utveckling, samtidigt som du har en egen riktning och inte är rädd att sätta gränser och prioritera när det behövs. Dessutom är du analytisk och har en fallenhet för att se och kunna sammanfoga olika perspektiv till en helhet. Detta kan du sedan enkelt förmedla till dina medarbetare i syfte att skapa en gemensam förståelse för åt vilket håll verksamheten ska.

Att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar är en viktig del för verksamheten. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete och har förmågan att tillsammans med medarbetarna se möjligheter att forma verksamheten för framtiden.

Du som söker har god kunskap och erfarenhet av att leda verksamhet inom hälso- och sjukvård. Du har en adekvat högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet som chef inom offentlig förvaltning alternativt motsvarande privat verksamhet kopplat till hälsa- och sjukvård. I din chefsroll har du haft ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor samt lett en flerprofessionell arbetsgrupp.

Vi värdesätter tidigare erfarenhet av primärvård och kunskap om intäktsbaserad och konkurrensutsatt verksamhet.

Om du vill fortsätta att arbeta patientnära på vårdcentralen utifrån din grundutbildning, ser vi detta som något positivt i den mån det finns utrymme. Vi vill främja möjligheten att upprätthålla specifika yrkeskompetenser inom ramen av chefsuppdraget.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Grundanställning inom din profession och ett förordnande som chef på 4 år
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 12 augusti. Referensnummer NSVH 153/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården och en Palliativ vårdavdelning. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. Det hälsofrämjande och patientnära arbetet står i fokus. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Magdalena Barkström , Tf områdeschef Vårdcentralen Halland

Telefon: Nås via Region Hallands växel: 0340-48 10 00

För att komma i kontakt med facklig företrädare: Sandra Petersson, HR

E-post: Sandra.petersson@regionhalland.se