Ledigt jobb

Avdelningschef till Ögonmottagningen och Ögonoperation, Halmstad

Sista ansökningsdag: 31 juli Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Ögonkliniken har en stor mottagning i Halmstad med egen operationsenhet och tillgång till slutenvårdsplatser på avd. 53. Mottagningen befinner sig i entrébyggnaden högst upp med ljusa och mycket fina lokaler och modern teknisk utrustning. Här har avdelningschefen sin arbetsplats. I Varberg finns en mindre mottagningsverksamhet där en avdelningschefskollega finns som även ansvarar för ögonmottagningen i Kungsbacka. En tredje avdelningschef ansvarar för alla sekreterare i Halmstad och Varberg. Som avdelningschef samarbetar du nära med verksamhetschef och dina chefskollegor på kliniken. Det finns ett aktivt chefsstöd till dig och god tillgång till områdets stabsfunktioner.

Arbetsbeskrivning

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, ortoptister, optiker, undersköterskor och medicinska sekreterare. Kliniken har cirka 75 medarbetare. Som avdelningschef blir du ansvarig för mottagningsverksamheten och vår operationsenhet i Halmstad. De som jobbar hos dig är sjuksköterskor, ortoptister, undersköterskor och en optiker, totalt cirka 30 medarbetare. Till din hjälp kommer vi även att annonsera efter en sektionsansvarig till vår operationsenhet som är behjälplig med logistiken och koordineringen på operation.

Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt vara arbetsgivarens representant. Avdelningschefen leder, fördelar och utvecklar arbetet inom enheten med syfte att uppnå hög kvalitet, patientsäkerhet och effektivitet. Vidare har du personal-, budget- och resultatansvar.

På kliniken pågår ett aktivt förändringsarbete med ett ”LEAN-tänk” med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper. Kliniken arbetar teambaserat och de olika teamen utvecklas och förbättras ständigt. Det finns exempelvis flera projekt igång där sjuksköterskor tar över tidigare arbetsuppgifter som läkarna utfört! Stor möjlighet finns till förbättringsarbete och utveckling. Kliniken har en stabil bemanning och ett gott rykte i ögonsfären. Kliniken har ett uppbyggt samarbete och utbyte med flera andra kliniker i Sverige. Ögonkliniken är en specialitet med stora patientflöden och ny teknikutveckling och nya behandlingsmetoder kommer ofta fram inom specialiteten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska eller har annan likvärdig högskoleutbildning med tidigare chefs- och ledarerfarenhet från hälso- och sjukvården. Erfarenhet och/eller utbildning inom ögonsjukvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 juli. Referensnummer HS 169/18.

Övrigt

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonas Larsson, sem. V. 25 - 28, Verksamhetschef

Telefon: 035-134677, 0727-290-677

Susanne Karlsson Öhlin, Avdelningschef

Telefon: 0729-62 67 57

Vårdförbundets expedition

Telefon: 035-13 13 39