Ledigt jobb

Överläkare/Specialistläkare inom kardiologi till Medicinkliniken, Varberg

Sista ansökningsdag: 14 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

På Medicinkliniken i Varberg har vi specialister inom allergologi, endokrinologi, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, nefrologi, neurologi, geriatrik och allmän internmedicin. Vi har drygt 8 000 vårdtillfällen inom slutenvården varje år. Medicinkliniken i Varberg har närmare 400 anställda som arbetar inom öppen och sluten vård.
På Hallands sjukhus Varberg ansvarar kardiologin för 24 vårdplatser. Inom öppenvården bedrivs utredningar och undersökningar inom hjärtsjukvård samt kliniskt fysiologiska undersökningar. Utöver vårt allmänkardiologiska uppdrag har vi ett regionövergripande ansvar för ICD- och CRT-implantationer och kontroller av dessa. Vad gäller percutana koronara interventioner har vi ett tätt samarbete med Hallands sjukhus Halmstad där interventionerna utförs.

Arbetsbeskrivning

Kardiologin på Hallands sjukhus satsar på framtiden och vi söker nu en överläkare/specialistläkare inom kardiologi till Medicinkliniken på Hallands sjukhus Varberg. Vi befinner oss i en nystarts-/uppbyggnadsfas och vi har för avsikt att starta en ny enhet för omhändertagande av patienter med misstänkt och bekräftad kranskärlssjukdom. Vi söker därför en person som med engagemang vill vara med och driva detta arbete!

Vid tjänstgöring som överläkare/specialistläkare i kardiologi ingår sluten- och öppenvårdsarbete, bakjourstjänstgöring samt handledning av AT- och ST-läkare. På Hjärtmottagningen finns tillgång till modern utrustning för bland annat ekokardiografi, arbets-ekg, långtids-ekg, långtidsblodtryck samt kontroll av pacemaker/ICD. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns för hjärtsviktspatienter, kranskärlsjuka, arytmi och patienter med förmaksflimmer.

Verksamheten är under ständig utveckling med syftet att arbeta patientsäkert, modernt och i enlighet med känd evidens. Samarbete sker med andra kliniker på sjukhuset men även över länet med övriga kollegor och processer inom Hallands sjukhus.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete på Hallands sjukhus Varberg med utrymme för utveckling och personligt engagemang samt goda möjligheter till fortbildning och forskning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi som är intresserad av både öppen- och slutenvårdsarbete. Förmåga att självständigt kunna utföra och bedöma ekokardiografi är ett krav.

Vi söker dig som värdesätter ett bra bemötande gentemot både patienter och medarbetare. Du ska vara ansvarstagande och drivande för ett modernt arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper.

Du som vill vara en del av gemenskapen på Medicinkliniken i Varberg är välkommen att höra av dig för en dialog!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 14 maj. Referensnummer HS 103/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan! Intervjuer med sökande kommer att ske fortlöpande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Osvald-Gustafsson, Verksamhetschef

Telefon: 070-425 87 24

Cecilia Rorsman, Medicinsk ledningsfunktion kardiologi

Telefon: 0340-48 15 45

Katerina Layth, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340-48 11 10