Ledigt jobb

Avdelningschef för Klinisk Kemi i Halmstad, Medicinsk diagnostik

Sista ansökningsdag: 3 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Avdelningen för klinisk kemi i Halmstad kommer i och med denna tjänstetillsättning att delas upp i två enheter där denna tjänst avser avdelningsansvar för vår viktiga 24/7-verksamhet, vilket innebär drygt 40 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift som avdelningschef är att leda, planera och fortlöpande utveckla verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen för Klinisk kemi Halland och har ansvar för personalfrågor, arbetsmiljö och kompetensutveckling. I ditt arbete ingår också ekonomisk planering, kvalitetsarbete och verksamhetsförbättringar.
Vi förväntar oss en person med goda ledaregenskaper, engagemang, handlingskraft och med ambitionen att skapa trivsel på arbetsplatsen för medarbetarna och att omsätta verksamhetens mål i det dagliga arbetet.

Regionens linjeorganisation innebär att du är direkt underställd verksamhetschefen. Som avdelningschef blir du förordnad i perioder om fyra år med grundtjänst på avdelningen för Klinisk kemi i Halmstad.

I Halmstad bedrivs en högteknologisk verksamhet, i ständig förändring, och inom Klinisk kemi i Halmstad finns ett stort analysutbud med sektioner för provinlämning, allmän/immunkemi, hematologi, benmärg/flöde, koagulation, protein/allergi, specialkemi, molekylärbiologi och provtagning. Vi kommer i sommar att ha avslutat ett stort projekt för ombyggnad och utbyte av hela automationen och skapande av en förbättrad arbetsmiljö i Provinlämningen.

Kvalifikationer

Vi söker en bra ledare. Du ska ha högskoleexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap eller annan lämplig högskoleutbildning. Du skall ha hög kompetens och gärna erfarenhet inom laboratorieverksamhet. Ledarskapsutbildning och administrativ utbildning är meriterande. Du bör vara kreativ och ha en positiv grundsyn. Du måste ha god kommunikations-, organisations- och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 3 mars. Referensnummer ADH 14/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Intervjuer för tjänsten är planerade att genomföras i Halmstad den 15/3 och 16/3-2017. Passar inte någon av dessa dagar kommer vi överens om annan lämplig tid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Andreas Hillarp, Verksamhetschef

Telefon: 035-13 18 08

Ida Christiansson, Tf. PA-konsult

Telefon: 073-143 21 06

Katarina Sundin , Naturvetarna

Telefon: 035-13 18 00

Annelie Andersson Rodriguez, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 14 25