Ledigt jobb

Röntgeningenjör sökes till Medicinsk Teknik, Varberg

Sista ansökningsdag: 19 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Medicinsk teknik Halland (MTH) har ett Regionalt uppdrag att utgöra en samlad och strategisk kompetens för medicintekniska produkter, inklusive kringsystem och verksamhetsanpassning till den Halländska sjukvården. Organisationen tillhör Hallands Sjukhus och utgår från utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Verksamheten har idag ca 70 anställda; ingenjörer, sjukhusfysiker, samordnare, utredare samt administrativ personal. Vi står under ett behov av att ständigt utveckla oss till att möta vårdens behov av utveckling, tillgänglighet och patientsäkerhet. Vårt kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN-ISO-13485.

Vi har nu behov av att rekrytera en röntgeningenjör till vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Med placering vid Hallands sjukhus Varberg skall du självständigt och tillsammans med övriga ingenjörer/fysiker stödja de enheter som bedriver radiologisk verksamhet. Du kommer att vara verksamheterna behjälplig med alla förekommande medicintekniska konsultationer, felsökning, service, FU inom förekommande fast- och mobil utrustning med anknutna informationssystem för RIS och PACS.

I arbetsuppgifterna ingår att ta fram kravspecifikationer, delta i upphandlingar och nyinstallationer med tillhörande ombyggnationer och driftsättning. Arbetet har såväl akut som långsiktig karaktär och är patient-och verksamhetsnära med mycket höga tillgänglighetskrav.

Förutom system- och apparatservice, är en stor del av de förekommande behoven att i nära samverkan med vårdpersonal tillgodose och driva den tekniska utvecklingen av radiologin, bild och funktionsmedicin samt strålskydd. Kommunikativ förmåga och intresse för utveckling av metoder och rutiner är således mycket centralt. Du måste vara aktiv och förutsätts stå till tjänst i den kliniska situationen.

Kvalifikationer

Du har en teknisk högskoleutbildning, gärna med medicinteknisk inriktning. Alternativt annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har lång erfarenhet av kvalificerad service inom radiologi eller andra medicintekniska profilområden samt erfarenhet av informationsteknologi i medicinteknisk tillämpning. Det är meriterande om du är certifierad av MTF och har adekvat vidareutbildning från radiologiska systemleverantörer.

Du bör vara noggrann, ansvarsfull och ha lätt att kommunicera både verbalt och i skrift. Goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort klass B är ett krav.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 19 januari. Referensnummer HS 317/17.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer under ansökningstiden, så vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Petra Frennås, Avdelningschef Medicinsk Teknik Varberg

Telefon: 076-606 46 20

För information om facklig företrädare var god kontakta Marie Björklund., HR-partner

Telefon: 070-810 98 73