Ledigt jobb

Avdelningschef rehabiliteringsmedicin till Hallands sjukhus

Sista ansökningsdag: 31 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Rehabiliteringsmedicin ingår i rehabiliteringskliniken som organiserar arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, logopeder, läkare, psykologer, sjuksköterskor, undersköterskor och rehabassistenter inom specialistsjukvården i Region Halland. Det innebär ett nära samarbete med alla kliniker som bedriver patientverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda och utveckla den rehabiliteringsmedicinska verksamheten vid Hallands sjukhus i nära samarbete med nuvarande avdelningschef, medarbetare och rehabiliteringsmedicins ledningsgrupp. Du kommer också att ingå i klinikens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och övriga avdelningschefer.

Den rehabiliteringsmedicinska verksamheten omfattar idag avd. 51 med 12 vårdplatser vid Hallands sjukhus i Halmstad samt mottagningen för smärtrehabilitering vid Hallands sjukhus i Varberg. Till avdelning 51 ingår även specialiserad dagrehabilitering och öppenvårdsmottagning. Verksamheten är huvudsakligen uppdelad i två områden, ett för omvårdnad som organiserar sjuksköterskor och undersköterskor samt ett för paramedicin som organiserar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabassistenter. Läkare, kuratorer, logopeder, psykologer och medicinska sekreterare inom rehabiliteringsmedicin organiseras i andra chefsområden inom rehabiliteringskliniken.

Efter en omorganisation för drygt fyra år sedan bedrivs nu en välfungerande, interdisciplinär rehabiliteringsmedicinsk verksamhet, där vi dock fortsätter arbeta aktivt för att vidareutveckla verksamheten. En del i detta är att vi nu ser över hur vi ännu bättre ska integrera omvårdnad och paramedicin. Du kommer att tillsammans med nuvarande avdelningschef ha en viktig roll i detta arbete. Ni har ansvar för cirka 55 medarbetare.

Chefsuppdraget innebär vidare att leda med fokus på resultat, engagera och motivera medarbetare samt vara arbetsgivarens representant. Ansvar för personalfrågor, kompetensutveckling, medverkan vid planering och uppföljning av budget och arbetsmiljö, samt arbete med kvalitet och utvecklingsarbeten ingår.

Slutenvården och dagrehabiliteringen är ackrediterade enl. CARF. Vi har ansvar för specialiteten i hela Region Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vårdutbildning på högskolenivå eller annan för tjänsten adekvat utbildning, gärna erfarenhet som chef.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det innebär goda ledaregenskaper, hög grad av samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som avdelningschef i fyra år. Beroende på erfarenhet och önskemål kan tjänst som biträdande avdelningschef diskuteras. Vid anställning som biträdande avdelningschef anställs du i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med förordnande som chef i 1-2 år.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra alt. ett till två år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 maj. Referensnummer HS 123/17.

Övrigt

Intervjuer kan påbörjas efter hand som ansökningarna inkommer.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Lars-Göran Skarph, Verksamhetschef

Telefon: 0706-65 38 94

Maria Johansson, HR Partner

Telefon: 035-13 11 75

Upplysning om facklig representant lämnas av HR Partner Maria Johansson

Telefon: 035-13 11 75