Ledigt jobb

Överläkare/specialistläkare sökes till Ätstörningsmottagningen, Varberg

Sista ansökningsdag: 25 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Vi söker nu en överläkare/specialistläkare till Ätstörningsmottagningen i Varberg.

Arbetsbeskrivning

Sedvanliga arbetsuppgifter för överläkare på en åldersövergripande ätstörningsmottagning. Fokus ligger på psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete, oavsett ålder på patienten. Vårt åldersövergripande arbetssätt gör att vi kan följa patienten över tid och undvika behandlingsavbrott på grund av 18-årsdagen. Du förväntas delta i vår jourlinje och är delaktig i det kontinuerliga förbättringsarbete som bedrivs inom kliniken.

Ätstörningsvården i Halland är en läns- och åldersövergripande verksamhet med gemensam chef och medicinskt ledningsansvarig. Verksamheten är administrativt organiserad under BUP men huvuddelen av våra patienter är vuxna. Vi har öppenvårdsmottagningar samt dagvårdsverksamhet i Varberg och Halmstad och vi arbetar i team där olika yrkesgrupper samverkar kring patientens vård. Inom verksamheten arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, socionomer, arbetsterapeut, sjukgymnaster, skötare samt medicinsk sekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Vi önskar att du har specialistkompetens inom Vuxenpsykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri. Är du specialist i barnmedicin eller allmän medicin och har intresse för psykiatri är du också välkommen att höra av dig. Meriterande är erfarenhet av arbete inom ätstörningsvård.

Som person är du målmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt och har en god förmåga att kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du värderar evidens och sätter den i sitt sammanhang avseende klinisk erfarenhet och praxis. Vi värdesätter en god kommunikativ förmåga, flexibilitet, samarbetsförmåga och ett intresse av att ta initiativ och driva verksamhets- och metodutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt har goda datorkunskaper.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. 80-100%.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 25 januari. Referensnummer PSH 173/16.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anna Lena Jönsson, Avdelningschef

Telefon: 0731-465 303

Emma Lannemyr Törnroth, Hallands läkarförening

Telefon: 0300- 56 52 17