Ledigt jobb

Vårdplatskoordinator till Bemanningsenheten, Halmstad

Sista ansökningsdag: 21 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Bemanningsenhetens uppdrag är bland annat att ersätta vid kortare frånvaro på vårdavdelningarna vid Hallands sjukhus Varberg. Till Bemanningsenheten tillhör också funktionerna Vårdplanerare och Vårdplatskoordinator.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en kombinationstjänst med uppdrag som Vårdplatskoordinator 50 % och resterande som sjuksköterska i vårdresursen. Arbetet som Vårdplatskoordinator är ett självständigt och utvecklande arbete med fokus på helheten. Ett samarbete krävs mellan många yrkeskategorier på sjukhuset samt god förmåga till logistiskt tänkande där Vårdplatskoordinatorn är en ”spindel i nätet” med ett stort eget ansvar. Merparten av alla patientinläggningar går via Vårdplatskoordinatorn och uppdraget går ut på att få rätt patient till rätt avdelning utifrån diagnos och specialitet.

I Vårdplatskoordinatorns uppgift ingår också att kunna överblicka den totala vårdplatssituationen samt bidra till lämpliga lösningar om eventuella patientflyttar inom Hallands sjukhus. Vårdplatskoordinatorn deltar på sjukhusets gemensamma vårdplatsmöte för beslut kring vårdplatser samt har ett nära samarbete med vårdplats-koordinatorerna på sjukhuset i Varberg.

Din anställning är en grundtjänst som sjuksköterska i Bemanningsenheten. Lönetillägg tillämpas.

Vårdplatskoordinatorsfunktionen bemannas måndag-torsdag (dag och kväll, på fredagar (endast dag) samt ett pass på söndagar (eftermiddag/kväll). Helgtjänstgöring sker 1 helg på 5 veckor.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete som sjuksköterska men framförallt söker vi dig som är trygg i din yrkesroll och är handlingskraftig. För att lyckas väl med uppdraget ser vi att du har en god pedagogisk förmåga och kan hålla många trådar i luften som sedan ska flätas ihop till fungerande lösningar med befintliga vårdplatser.

Arbetet som vårdplatskoordinator kräver ett stort kontaktnät och har stundtals ett högt tempo varför detta bör kännas tilltalande för dig som söker. Uppdraget kombineras med arbete i vårdresursen vilket vi ser är en stor fördel i rollen som koordinator, då den ger en god möjlighet till att bygga den egna förståelsen för hela systemet vad gäller vårdplatser och vårdens flöden. Dessutom skapar det möjlighet att kunna bygga de relationer och kontakter med de enheter som du behöver i ditt uppdrag som vårdplatskoordinator.

Du ingår i ett mindre team av erfarna vårdplatskoordinatorer som arbetar nära varandra. Uppdrag som vårdplats-koordinator ger dig kunskap kring vår organisation och du får möjlighet att prova din förmåga att leda i nära samarbete med läkare och vårdavdelningarnas samordnare. Det är ett roligt och utvecklande arbete där du arbetar med sjukhusets gemensamma patientflöden tillsammans med berörda kliniker.
Vi söker personer som är initiativtagande, kontaktskapande, självgående och tycker om att jobba under eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du ha ett omväxlande, utvecklande, utmanande och inspirerande arbete så är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast. Vikariat minst till 2018-12-31 med möjlighet till förlängning alternativt tillsvidare anställning.
Antal tjänster
2

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 21 januari. Referensnummer HS 308/17.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anette Johansson, Avdelningschef

Telefon: 035-13 11 56

Ann-Sofi Stjernström, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 14 48