Ledigt jobb

Kurator sökes till Vårdcentralen Håsten, Varberg

Sista ansökningsdag: 28 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Nu söker vi dig som vill arbeta tillsammans med oss på Vårdcentralen Håsten – en trivsam vårdcentral med stor arbetsglädje och hög trivselfaktor.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som kurator på vår vårdcentral innebär en spännande variation av arbetsuppgifter där du har möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Vi erbjuder ett omväxlande arbete på en väl fungerande vårdcentral, dina blivande kollegor har hög kompetens och ett stort engagemang. Vi arbetar teambaserat så att rätt händer gör rätt saker!

Du förväntas utföra psykosocialt behandlingsarbete, och ingår även i vårt rehabteam. Du förväntas även bidra till kuratorrollens- och vårdcentralens utveckling inom närsjukvård.

Patienterna på vår vårdcentral är i alla åldrar, de befinner sig i olika livsskeden. Vi tar hand om alla åkommor och har en helhetssyn på individens problem, där kuratorn med sin kompetens har en given plats i det psykosociala perspektivet.

Vi har en stabil läkarbemanning med flera erfarna specialister i allmänmedicin och fyra ST-läkare.

Utöver kuratorsmottagning finns läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, astma/KOL-mottagning och diabetesmottagning. Vi har särskilda mottagningar för rökavvänjning, riskbruk samt resevaccination. På vårdcentralen finns även BVC, sjukgymnastik, arbetsterapi, tillgång till psykolog samt rehabteam. I vårt uppdrag ingår också ansvar för särskilt boende för äldre.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med vidareutbildning i psykoterapeutiskt behandlingsarbete motsvarande steg 1 helst inom KBT. Du får gärna ha erfarenhet från vårdcentralsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi ser också att du har ett intresse av att vilja vara med och utveckla vår verksamhet.

Körkort B erfordras för tjänsten.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 februari. Referensnummer NSVH 29/18.

Övrigt

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården, en Palliativ vårdavdelning och våra särskilda uppdrag; TILMA-läkemedelsberoende, Barn och ungas psykiska hälsa samt Sprututbyte. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. För Vårdcentralen Halland är det hälsofrämjande och patientnära arbetet i fokus. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att möta våra invånares behov. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Sonja-Lis Hugosson, Vårdcentralschef Håsten

Telefon: 0340-48 20 19

Anna Franzén, Saco

Telefon: 0300-56 92 59